Rakéta csapódott be az egyik harkivi kormányépület közvetlen közelében

2022. március 1. – 08:36

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kedd reggel, helyi idő szerint 8 óra 1 perckor készült videókon az látszik, hogy rakéta csapódott be Harkiv központjában, egy kormányépület közvetlen közelében – a reggeli csapás a jelek szerint a város központjában lévő Szabadság téren lévő kormányzati irodákat célozta. A hatalmas, tűzgömbbel járó robbanás idején autók is közlekedtek a téren.

Egy nem sokkal a robbanás után készült másik videón látszik, hogy a rakétatalálat nem magát a kormányépületet, hanem előtte a teret érte, bár a pusztítás így is jelentős, a környék minden épületében beszakadtak az ablakok. Egyelőre nem jelentettek sebesülteket vagy áldozatokat. A Guardian helyi tudósítója úgy értesült, hogy Kijev szerint a kormányzó, illetve a helyi védekezést irányító katonai vezetők lehettek a célpont.

Az északkeleti Harkiv városában az elmúlt napokban súlyos harcok és légitámadások voltak. Ez Ukrajna második legnagyobb városa, ahol 1,6 millió ember él. Többször érkeztek már egymásnak ellentmondó információk arról, hogy ukrán vagy orosz kézen van-e a város, de a legutóbbi hírek szerint az ukránok visszavették az irányítást. Ezután hétfőn – a gyanú szerint – kazettás bombákkal támadták a város lakónegyedeit, majd most rakétával a belvárost.

A tér a becsapódás után – Fotó: UKRAINE EMERGENCY MINISTRY PRESS SERVICE / AFP
A tér a becsapódás után – Fotó: UKRAINE EMERGENCY MINISTRY PRESS SERVICE / AFP

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!