Márki Zay: Hazugság, hogy nem járulunk hozzá az ukrajnai fegyverszállításokhoz, Orbánék megszavazták az EU-s fegyverküldést

2022. március 1. – 21:24

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Orbán Viktor hazudik arról, hogy Magyarország nem vesz részt az ukrajnai fegyverszállításokban, hiszen Orbánék is megszavazták a közös EU-s fegyverküldést – erről beszélt kedden este az ATV Egyenes Beszéd című műsorában az ellenzék kormányfőjelöltje, Márki-Zay Péter.

A műsorvezető arról is kérdezte, miért mondta korábban azt, hogy Orbán Viktor felelős az orosz-ukrán konfliktusért. Ezt a furcsa kijelentését Márki-Zay úgy magyarázta, hogy Orbán éveken át blokkolta Ukrajna NATO-tagságát és az EU-s csatlakozási folyamatait. A műsorvezető emlékeztette a miniszterelnök-jelöltet arra, hogy Orbán azért blokkolta Ukrajna NATO-csatlakozási folyamatait, mert néhány éve a kárpátaljai magyar kisebbség jogait jelentősen korlátozó nyelvtörvényt és oktatási törvényt fogadott el Ukrajna. Márki-Zay szerint viszont az összes ukrán és a kárpátaljai magyarok alapvető biztonsági érdeke lett volna a mihamarabbi NATO és EU csatlakozás, és mivel ezt hátráltatta Orbán, ezért ő is felelős a kialakult helyzetért.

Az viszont Márki-Zay szerint árulás, hogy az Orbán-kormány nem engedi, hogy más országok Magyarországon keresztül szállítsanak fegyvert Ukrajnának. Részletek itt.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!