Helikopterek, páncélozott járművek, lerombolt híd: összefoglalta az ukrán hadsereg a hajnali támadásokat

2022. február 25. – 06:32

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az ukrán fegyveres erők Facebook-oldala operatív információként reggel 6-kor összefoglalta a hajnalban történteket. Ebben többek között arról írnak, hogy „a védelmi erők továbbra is ellenállnak az orosz erőknek”. Az összefoglalóban arról is írnak, hogy az elmúlt órákban

  • Az oroszok légicsapást mértek Kirovohrad városához közel;
  • Vilkove és Tiraszpol közelében orosz helikoptereket lehetett látni;
  • Illetve az ukrán fegyveres erők csapatai jelenleg is harcolnak Dymer és Ivankiv települések térségében, ahol nagyszámú orosz páncélozott jármű vonult előre – a Teteriv folyó partján egy híd a harc közben megsemmisült.

Mindemellett a Hosztomeli repülőteret is védik az ukrán erők. Arról csütörtökön írtunk, hogy bizonytalan a Kijev mellett található Hosztomeli, vagy Antonov-repülőtér helyzete, amelyről korábban elterjedt, hogy egy alapos helikoptertámadást követően orosz ejtőernyősök foglaltak el a csütörtök reggeli órákban.

Péntek hajnalban Két ház is kigyulladt Kijevben a légicsapások után, hárman megsérültek. Az épületek azután kaptak lángra, hogy Kijevben péntek hajnalban a légvédelem lelőtt egy orosz rakétát, a törmelék pedig az utcára zuhant. Erről bővebben ebben a cikkben írtunk.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!