Szijjártó Péter berendelte Oroszország budapesti nagykövetét

2022. február 24. – 11:01

Másolás

Vágólapra másolva

„Magyarországot súlyos aggodalommal tölti el mindaz, ami Ukrajnában történik. (…) A háború nem megoldás. A háború szenvedést hoz, a háború a lehető legrosszabb forgatókönyv – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Bahreinben. – Számunkra különösen fontos, hogy Magyarország kimaradjon ebből a háborús konfliktusból.”

A magyar külügyminiszter arról is beszélt, hogy folyamatosan egyeztetnek a szövetségesekkel, hogy egységes választ adjanak az orosz támadás után. Az Európai Tanács csütörtök este ül össze, Orbán Viktor is részt vesz a tanácskozáson. Szijjártó pedig berendelte reggel az Oroszországi Föderáció budapesti nagykövetét a minisztériumba, és közölte a magyar kormány álláspontját.

Rendkívül felelőtlen javaslatnak tartja Szijjártó azokat a – szerinte baloldalról érkező – kezdeményezéseket, amelyek azt próbálják elérni, hogy Magyarország fegyverekkel vagy katonákkal beszálljon a konfliktusba. „Ezeket természetesen a kormány nem támogatja, és nem is fog ilyet tenni, mert meg kell védenünk magunkat attól, hogy bele sodródjunk ebbe a háborús konfliktusba. Nem is engedjük, hogy bárki bele sodorja Magyarországot, a magyar embereket bármilyen háborús konfliktusba” – jelentette ki.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!