Máris hatalmas sorok vannak a magyar–ukrán határátkelőknél

2022. február 24. – 09:47

Másolás

Vágólapra másolva

Megrohamozták a boltokat és benzinkutakat Kárpátalján, és a bevezetett hadiállapot miatt többen elindultak Magyarország irányába, írta a Kárpátalja.ma.

Az oktatási intézményekben távoktatást hirdettek. Viktor Mikita, Kárpátalja kormányzója kijelentette, hogy felkészítik a megyét a menekültek fogadására.

Az M1 tudósítója a csapi vasútállomásról jelentette, hogy sokan indultak meg Magyarország felé. „Főleg azok a fiatal fiúk szeretnének kijutni az országból, akik katonakötelesek, mert félnek a mozgósítástól” – mondta.

A benzinkutakat is ellepték az autósok, mert félnek attól, hogy nem lesz benzin. A boltokban és a patikákban is megnövekedett a forgalom, de az üzletekben mindenhol mindent meg lehet kapni.

A két legnagyobb határállomáson, a záhony-csapin és a beregsurány-asztélyin a személyforgalomban egyaránt 1-1 órás torlódás alakult ki Magyarország irányába. A tiszabecs-tiszaújlaki átkelőhelyen két, míg a lónya-haranglábin egy órát kell várakozniuk a személyautóknak a belépésre, a barabás-mezőkaszonyi határállomáson a csütörtök délelőtti órákban félórás volt a torlódás a belépő személyforgalmi sávokon, közölte a magyar rendőrség.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!