Az ukrán elnöki hivatal szerint 40 ukrán katona és 10 civil halt meg

2022. február 24. – 12:25

Másolás

Vágólapra másolva

Az ukrán elnöki hivatalban dolgozó egyik tanácsadó, Olekszij Aresztovics szerint az orosz támadás kezdete óta 40 ukrán katona és 10 civil halt meg. Többen pedig megsérültek.

Az ukrán erők állítása szerint mintegy ötven orosz katonával végeztek, miközben visszavették az ellenőrzést a kelet-ukrajnai frontvonalon fekvő Scsasztja városa fölött – írja az AFP. Ugyanakkor azt is kiemelik, hogy ezt az állítást nem tudták független forrásból megerősíteni.

A kelet-ukrajnai Csuhuivban történt bombázások után tűzoltók oltják a lakóépületekben keletkezett tüzet, a mentősök pedig sérültet látnak el – Fotó: Aris Messinis / AFP A kelet-ukrajnai Csuhuivban történt bombázások után tűzoltók oltják a lakóépületekben keletkezett tüzet, a mentősök pedig sérültet látnak el – Fotó: Aris Messinis / AFP
A kelet-ukrajnai Csuhuivban történt bombázások után tűzoltók oltják a lakóépületekben keletkezett tüzet, a mentősök pedig sérültet látnak el – Fotó: Aris Messinis / AFP

Ukrán tisztviselők szerint Oroszország elsősorban a katonai infrastruktúrát vette célba, és egy sor repülőteret is eltaláltak. Ezek közé tartozik a Kijev melletti boriszpili nemzetközi repülőtér is. Az ukrán beszámolók szerint több belarusz állásból is támadást indítottak ellenük. Ugyanakkor Alekszandr Lukasenko belarusz elnök azt állítja, hogy belarusz erők nem vesznek részt ebben a műveletben – írja a Guardian.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!