A kínai nagykövetség charterjáratokkal evakuálja a kínaiakat Ukrajnából

2022. február 24. – 23:49

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A kijevi kínai nagykövetség csütörtökön közleményt adott ki az Ukrajnából való kínai állampolgárok evakuálására való felkészülés jegyében. Az ukrajnai helyzet gyors romlása miatt a kínai állampolgárok és vállalatok magas biztonsági kockázatoknak vannak kitéve, ezért a nagykövetség charterjáratokat készít elő, és arra kér minden kínai állampolgárt, hogy önkéntesen regisztrálja adatait a folyamat felgyorsításához, írja a Global Times.

A charterjáratokat a biztonsági helyzetnek megfelelően fogják kiküldeni, és erről előre értesítik az Ukrajnában tartózkodó kínaiakat. A nagykövetség arra kért minden kínai állampolgárt, hogy kövessék figyelemmel a helyzet alakulását. Ha nagy távolságokra kell utazniuk, győződjenek meg arról, hogy az útvonal mentén nyitva vannak-e benzinkutak, hogy feltölthessék járműveiket üzemanyaggal. A közlemény arra is emlékeztette a kínai állampolgárokat, hogy tegyék ki autóikra a kínai nemzeti zászlót.

Jelenleg mintegy 6000 kínai állampolgár tartózkodik Ukrajnában, főként Kijevben, Lvovban, Harkovban, Odesszában és Szumiban.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!