Putyin: Oroszország most is nyitott az őszinte párbeszédre

2022. február 23. – 11:21

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerda reggeli beszédében arra utalt, hogy készen áll „diplomáciai megoldásokat” keresni Ukrajnával kapcsolatban, de leszögezte: országának érdekei nem képezhetik tárgyalás alapját – írja a Guardian.

Szerdán ünneplik Oroszországban az anyaország védőinek napját, Putyin az ünnepnap alkalmából mondott beszédet.

„Az országunk mindig is nyitott volt az egyenes és őszinte párbeszédre, mindig kerestük a diplomáciai megoldást a bonyolult problémákra. Oroszoroszág érdekeiről és állampolgáraink biztonságáról viszont nem tárgyalunk”

– közölte az elnök.

A videóban Putyin gratulált az orosz férfiaknak, megdicsérte, mennyire harcra kész az orosz hadsereg, és elmondta, hogy megbízik a hadsereg profizmusában és abban, hogy kiállnak majd az ország érdekeiért. Az elnök az mondta: az ország továbbra is fejleszteni fog olyan technológiákat, amelyekkel a jövő fegyvereit gyárthatják, legyen szó hiperszonikus járművekről vagy mesterséges intelligenciáról.

Boris Johnson brit miniszterelnök közben a brit parlament szerdai ülésén bejelentette, hogy „az Oroszország által tanúsított fenyegető magatartás fokozódása miatt” az Egyesült Királyság hamarosan újabb katonai támogatási csomagot küld Ukrajnának, többek között védelmi fegyvereket.

Eközben Ferenc pápa szerdai audenciáján arról beszélt: nagy szomorúságot okoz neki a háború veszélye, és arra kérte a világ vezetőit, hogy ne tegyenek olyan lépéseket, amikkel fájdalmat okozhatnak az embereknek – írja a Reuters.

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter üdvözölte az Oroszországot sújtó szankciókat, és arra kérte a nyugati hatalmakat, hogy még csapjanak oda, erősen.

Az orosz–ukrán konfliktusról írt cikkeinket ezen a linken lehet megtalálni.

Ha arra kíváncsi, hogy mi történt kedd óta Kelet-Ukrajnában, azt ezen a linken lehet elolvasni.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!