Utazók figyelem! Hamarosan minden korlátozás megszűnhet Angliában

2022. február 20. – 08:37

Utazók figyelem! Hamarosan minden korlátozás megszűnhet Angliában
Boris Johnson brit miniszterelnök könyökpacsizik egy carlislei egészségügyi központ munkatársával februárban. Fotó: Owen Humphreys / POOL / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A jövő héten megszűnhet a koronavírus-járvány megfékezésére korábban hozott összes korlátozás Angliában, írja a Guardian Boris Johnson miniszterelnökre hivatkozva.

Az MTI pedig azt írja, hogy egy vasárnapi brit miniszterelnöki tájékoztató szerint Boris Johnson miniszterelnök várhatóan hivatalosan is bejelenti, hogy

a jövő hét folyamán hatályukat vesztik a lakossági szabadságjogokat korlátozó, még érvényben lévő utolsó angliai járványügyi intézkedések.

Johnson egyébként már korábban a brit parlamenti szünet kezdete előtti utolsó alsóházi ülésnapon azt mondta, hogy február 21-én, a parlamenti szünet utáni első napon ismerteti részletesen, hogy a kormány új stratégiája szerint az ország hogyan tud a továbbiakban együtt élni a koronavírussal. Akkor arról beszélt, hogy ha a biztató járványügyi folyamatok tartósnak bizonyulnak, várakozása szerint a kormány a még érvényben lévő utolsó hazai korlátozásokat is feloldhatja, beleértve azt a jogi kötelezettséget, amelynek alapján elkülönítésbe kell vonulniuk mindazoknak, akiknek koronavírustesztje pozitív lett.

Az ellenzéki árnyékkormány egészségügyért felelős embere, Wes Streeting a Guardian szerint azt mondta, hogy Boris Johnson a feloldással azelőtt kiállt győzelmet, hogy befejeződött volna a háború, és csak el akarja terelni a figyelmet arról, hogy a rendőrség az ajtaján kopogtat. Ezzel arra utalt, amiről mi is írtunk, hogy Boris Johnson brit kormányfőt is megkereste a londoni rendőrség a miniszterelnöki hivatalban, a Downing Street 10-ben és más kormányzati intézményekben a szigorú járványügyi korlátozások idején tartott partik ügyében.

Egyébként a brit felnőtt lakosság 66 százaléka, vagyis kétharmada – 38 millió ember – már a koronavírus elleni oltás mindhárom adagját megkapta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!