Sokat javult az ukrán haderő ütőképessége: Vlagyimir Klicsko besoroztatta magát

2022. február 02. – 22:42

Másolás

Vágólapra másolva

A korábbi nehézsúlyú világbajnok bokszoló, Vlagyimir Klicsko bevonult az ukrán tartalékos hadseregbe – adta hírül szerda este a Reuters. Klicsko, akinek a profi bokszolói pályafutása tizenhét évig tartott, és 2017-ben ért véget, azt mondta, hogy a hazája iránti szeretet készteti arra, hogy megvédje azt.

Az egykori szupernehézsúlyú olimpiai, majd nehézsúlyban többszörös profi világbajnok sportoló bevonulása kapcsán a Reuters felidézi: Ukrajna felkészült egy esetleges katonai offenzívára, miután Oroszország az elmúlt hetekben több tízezer katonát vonultatott fel Ukrajna határai közelében, bár Moszkva szerint nem tervez inváziót.

Mint a Baradlay-fivérek: a politikus és a katona. Vitalij és Vlagyimir Klicsko a kijevi toborzóközpont megnyitóján. Fotó: Gleb Garanich / Reuters
Mint a Baradlay-fivérek: a politikus és a katona. Vitalij és Vlagyimir Klicsko a kijevi toborzóközpont megnyitóján. Fotó: Gleb Garanich / Reuters

Vlagyimir és testvére, a szintén egykori profi világbajnok Vitalij Klicsko – aki jelenleg Kijev polgármestere, és nemrég élesen kritizálta Németországot a szerinte „lagymatag” segítségért, amit az ukránoknak nyújtanak a mostani válsághelyzetben – egy kijevi toborzóközpont megnyitóján vett részt. Vlagyimir itt jelentette be, vélhetően a hadsereg pr-akciójának részeként, a bevonulását.

„Egy kerületnyire innen a kislányom iskolába jár. Az iskola jelenleg zárva van, mert a nagykövetek hazaküldték a családokat” – mondta a frissen bevonult tartalékos katona, utalva az egyes nagykövetségek részleges levonulására. „A szeretet, a szeretet a városom, az otthonom, a családom, a szomszédaim, a lányom iránt az, ami miatt ma idejöttem, és ezt vállaltam, és amiért most részt veszek az országom megvédésében” – indokolta a döntését.

Kapcsolódó
Kövess minket Facebookon is!