Felmentették azt a brit nőt Cipruson, akit korábban azért ítéltek el, mert állítólag kitalálta, hogy 12 férfi megerőszakolta

2022. január 31. – 14:48

Másolás

Vágólapra másolva

A ciprusi Legfelsőbb Bíróság hatályon kívül helyezte annak a brit nőnek az ítéletét, aki négy hónap felfüggesztett büntetést kapott azért, mert azt állította, hogy tizenkét izraeli férfi megerőszakolta még 2019-ben – írja az AP News. Az eredeti ítélet szerint az akkor 19 éves nő hamisan állította, hogy megerőszakolták, az akkori eljárásban az is elhangzott, hogy csak kitalálta a történteket. Egyik ügyvédje a Legfelsőbb Bíróság döntését „vízválasztó pillanatnak” nevezte, nemcsak ügyfele, hanem azoknak az áldozatoknak a számára is, akik hasonló helyzetben vannak szerte a világon.

Michael Polak, az ügyvédi csapat egyik tagja azt mondta, hogy a Legfelsőbb Bíróság egyetértett a védelemmel abban, hogy ebben az ügyben „teljesen figyelmen kívül hagyták” a tisztességes eljárásra vonatkozó rendelkezéseket. Az ügyvéd azt is mondta, hogy a fiatal, kiszolgáltatott nővel nemcsak akkor bántak rosszul, amikor bejelentést tett a rendőrségen, hanem akkor is, amikor „nyilvánvalóan igazságtalan” tárgyaláson is keresztül kellett mennie.

A brit nő 19 éves volt amikor megerőszakolták egy ciprusi szállodában, feljelentést tett a rendőrségen, de később visszavonta a vallomását. Ügyvédei szerint stresszbetegségben szenvedett és rákényszerítették, hogy visszavonja vallomását.

A brit nő, akinek a személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra, nem volt jelen a mostani tárgyaláson, viszont édesanyja a Guardian szerint üdvözölte a ciprusi legfelsőbb bíróság döntését. „Remélem, hogy a lányom szenvedése legalább abban pozitív változást hoz, ahogyan a hasonló bűncselekmények áldozatait kezelik majd a jövőben” – írta az anya.

A szexuális bűncselekmények áldozatairól ebben és ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

Van segítség! Ingyenes, anonim, a nap 24 órájában hívható lelki elsősegély-szolgálat várja a hívásokat a 116-123 és 06-80-810-600 telefonszámon. Ha öngyilkossági gondolatai vannak, kérjük, olvassa el ezt az oldalt, mielőtt kárt tenne magában. Ha másvalakiért aggódik, ezen az oldalon talál tanácsokat, mit tud tenni.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!