Nyolc embert taposott halálra a tömeg az Afrika-kupa kameruni meccse alatt

2022. január 25. – 05:54

Másolás

Vágólapra másolva

Már legalább nyolc halálos áldozata van annak a tömegpániknak, amelyik a labdarúgó Afrika-kupa Kamerunban rendezett hétfői mérkőzése alatt történt, írja a BBC. Az egészségügyi minisztérium az AFP hírügynökségnek megerősítette, hogy egy gyermek is életét vesztette.

A tragédia akkor történt, amikor a hazai csapat Comore-szigetek elleni meccsére körülbelül ötvenezren szerettek volna bejutni, pedig a koronavírus-járvány elleni szabályok miatt ennél kevesebb jegyet adtak el. A stadion előtt kialakult tumultusban taposták halálra az embereket.

Leocadia Bongben újságíró szemtanúja volt az eseményeknek. A BBC kérdésére elmondta, hogy zűrzavarra lett figyelmes a szurkolói zónában.

„Az emberek kiabálni kezdtek. Egy perccel később egy mentőautó érkezett a helyszínre, de amikor közelebb mentünk volna, hogy megnézzük, mi történt, már lezárták a területet”

– mondta.

Az Olembe Stadionhoz közeli Messassi kórházba legalább negyven sérültet vittek be, közülük többeknek válságos az állapota.

Az Afrikai Labdarúgó-szövetség (CAF) rövid közleményt adott ki az eset után, amelyben úgy fogalmaztak, hogy vizsgálják, mi történt, és amint több részletet kiderítettek, tájékoztatni fognak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!