Tizennyolc férfit azonosított az olasz rendőrség a szilveszteri szexuális támadások miatt

2022. január 11. – 10:34

Másolás

Vágólapra másolva

Tizennyolc támadót azonosított az olasz rendőrség és a milánói nyomozó ügyészség a szilveszter éjjel történt szexuális zaklatások ügyében, amelyet bandába verődött külföldi származású fiatalok követtek el összesen kilenc nő ellen – írja a Corriere della Sera és a Repubblica. Az olasz újságok cikkeit a Hvg.hu szemlézte.

Az elkövetők közül hárman 15 év alattiak, tizenöten pedig 15 és 21 év közöttiek, és mindannyian külföldiek vagy észak-afrikai származású olaszok, akik Milánó és Torino külvárosaiban laknak.

Pár napja írtunk arról, hogy húszéves német nők arról számoltak be, hogy több más turistához hasonlóan ők is a Dóm téren akarták ünnepelni a szilvesztert. Hirtelen viszont egy csoport arabul beszélő férfi vette őket körbe, akik lökdösni és fogdosni kezdték őket. Állításuk szerint legalább harminc férfi volt a csoportban, és hiába próbáltak védekezni, nem tudtak. Egyikük szerint volt egy pont, amikor egyszerre tizenöt kéz fogdosta őt. Az esetről valaki videót is készített.

A nők szerint hiába kiabáltak segítségért, senki sem segített nekik. Azt állítják, a rendőrök is látták az egészet, mégsem léptek közbe.

A férfiak egy tizenkilenc éves lányt is ugyanígy vettek körbe aznap éjjel, amiről szintén készült felvétel. A beszámolója szerint előbb azt hitte, ki akarják rabolni, ezért átadta nekik a táskáját, de még azután sem hagyták békén, fogdosni kezdték.

2015 szilveszterén hasonló történt Kölnben, amikor nagy csoportba verődött férfiak tömegesen molesztáltak nőket az utcán.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!