Csoportba verődött férfiak szexuálisan zaklattak nőket Milánóban szilveszterkor

2022. január 8. – 10:09

Másolás

Vágólapra másolva

Csoportba verődött férfiak legalább öt esetben szexuálisan zaklattak nőket szilveszterkor a milánói Dóm téren, írja az olasz Corriere Della Sera lap.

Két húszéves német nő arról számolt be, hogy több más turistához hasonlóan ők is a Dóm téren akarták ünnepelni a szilvesztert. Hirtelen viszont egy csoport arabul beszélő férfi vette őket körbe, akik lökdösni és fogdosni kezdték őket. Állításuk szerint legalább harminc férfi volt a csoportban, és hiába próbáltak védekezni, nem tudtak. Egyikük szerint volt egy pont, amikor egyszerre tizenöt kéz fogdosta őt. Az esetről valaki videót is készített.

A nők szerint hiába kiabáltak segítségért, senki sem segített nekik. Azt állítják, a rendőrök is látták az egészet, mégsem léptek közbe.

A két német nő Németországban tett feljelentést, az ügyészség csoportosan elkövetett szexuális erőszak vádjával nyomoz.

A férfiak egy tizenkilenc éves lányt is ugyanígy vettek körbe aznap éjjel, amiről szintén készült felvétel. A beszámolója szerint előbb azt hitte, ki akarják rabolni, ezért átadta nekik a táskáját, de még azután sem hagyták békén, fogdosni kezdték.

A milánói polgármester szerint a szilveszterkor történtek „nem méltók” a városhoz, és együtt dolgozik a rendőrséggel azon, hogy megtalálják az elkövetőket.

A volt olasz belügyminiszter, Matteo Salvini az esetről azt írta a Twitteren, elfogadhatatlan, ami történt, és reméli, hogy 2022-ben kevesebb bűncselekmény történik majd Olaszországban.

2016 szilveszterén hasonló történt Kölnben, amikor nagy csoportba verődött férfiak tömegesen molesztáltak nőket az utcán.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!