A Rolls-Royce vezérigazgatója szerint azért annyira sikeres mostanában a cég, mert sokan halnak meg a Covid miatt

2022. január 11. – 11:12

Másolás

Vágólapra másolva

Nem túl szerencsésen hangzó magyarázatot adott a Rolls-Royce autógyártó cég vezérigazgatója arra a kérdésre, hogy miért vesznek tőlük jóval többen kocsit, mint eddig valaha. A Jalopnik azt írja, hogy a Rolls-Royce 117 éves fennállása óta nem vettek annyi autót tőlük, mint 2021-ben, ami azért megdöbbentő adatsor, mert alapjáraton egyre kevesebben vesznek maguknak saját autót, pláne nem olyan luxuskategóriásat, mint amit a cég gyárt.

Rolls-Royce GhostFotó: AFP PHOTO / ROLLS-ROYCE
Rolls-Royce GhostFotó: AFP PHOTO / ROLLS-ROYCE

Torsten Müller-Ötvös vezérigazgató szerint ez a váratlan sikertörténet egyértelműen a pandémiának köszönhető, illetve annak, hogy a járvány miatt egyre többen halnak meg. Müller-Ötvös szerint az emberek rájöttek arra, hogy az élet egyszerűen túl rövid, ezért jóval többen és hamarabb vesznek drága luxusautót, mint eddig. Ezt alátámasztja az a tény is, hogy a Rolls-Royce-vásárlók életkora 43 évre csökkent, ami a vezérigazgató szerint azt jelenti, hogy minden 60 éves vásárlóra jut egy 20 éves.

2021-ben összesen 5586 darab Rolls-Royce-t adtak el, ami nem tűnik akkora számnak, de ez így is majdnem a duplája annak, amennyit 2020-ban értékesítettek. Az élen Kína és az amerikai kontinens áll, ahol 30 százalékkal emelkedett az eladás, Európában 20-szal, a Közel-Keleten pedig 10 százalékkal, de jól teljesített Dél-Korea és Oroszország is.

A Rolls-Royce-nak abban is szerencséje volt, hogy a BMW-t nem sújtotta annyira a globális csiphiány, mint a konkurenciát, ráadásul jóval kevesebb autót is gyártanak, mint más hasonló cégek. A legnépszerűbb modell a Rolls-Royce Ghost, ami 315 ezer (közel 100 millió forint) dollárnál, illetve a Rolls-Royce Cullinan, ami 330 ezer dollárnál (közel 104 millió forint) kezdődik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!