Félt, hogy lebuknak a hamis oltási igazolványaikkal, ezért ölte meg kisgyerekeit és feleségét egy német férfi

2021. december 11. – 16:37

Másolás

Vágólapra másolva

Attól félt, hogy feleségével együtt elveszítik az állásukat, letartóztatják őket és a gyerekeiket is elveszik tőlük, ezért mielőtt végzett magával, megölte feleségét, 4, 8 és 10 éves gyermekét egy férfi a németországi Königs Wusterhausenben – írja a 444.hu. Ahogyan arról éppen egy hete mi is írtunk, holtan találtak egy öttagú családot a Berlin melletti településen, a helyi járókelők értesítették a rendőrséget, miután mozdulatlan testeket láttak a házban.

Gernot Bantleon főügyész a DPA hírügynökségnek azt mondta, hogy a férfi hagyott egy búcsúlevelet, amelyben leírta, hogy ő szerzett a feleségének hamisított oltási igazolványt. A levél szerint attól félt, hogy emiatt mindketten elveszítik az állásukat, letartóztatják őket, a gyermekeiket pedig elveszik tőlük és be is oltják őket. A főügyész szerint a férfinek nem volt fegyvertartási engedélye, illegálisan szerezhette be.

A nő főnökének gyanús volt az igazolvány, ezért hivatalos szakvéleményt kért róla. Bár ennek az eredménye még nem érkezett meg, valószínűleg ez válthatta ki a családfő kétségbeesését – írja a Morgen Post.

A hamis oltási igazolványok miatt a német büntető törvénykönyv pénzbírságot vagy legfeljebb egy évig terjedő szabadságvesztést ír elő. Gernot Bantleon azt mondta, hogy az apa félelmei teljesen irreálisak voltak, a család nem volt sem a rendőrség, sem a gyermekvédelmi szolgálatok látóterében.

„Teljesen elképzelhetetlen, hogy valaki, aki először követ el ilyen vétséget, börtönbüntetést kapjon, ahogy az is, hogy elvették volna tőlük a gyerekeket” – mondta az ügyész.

Bár a levelet nem hozták nyilvánosságra, annyit elmondott róla, hogy a férfinak valószínűleg pszichés problémái is lehettek, mert „a gondolatainak semmi köze nem volt a tényekhez”.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!