Súlyos összetűzés volt a Benfica–Dinamo Kijev meccs előtt: 12 sérült van kórházban

2021. december 9. – 15:04

Súlyos összetűzés volt a Benfica–Dinamo Kijev meccs előtt: 12 sérült van kórházban
Benfica-szurkolók békésen a stadionban Fotó: Valter Gouveia / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A szurkolói összetűzések után még nem jelentették be, hogy milyen nemzetiségűek a sérültek.

A Dinamo Kijev amolyan pofozógép szerepre kényszerült a Bajnokok Ligája E csoportjában a Bayern München, a Benfica és a Barcelona hármasa mellett. Ezt a pofozógép szerepet érthette félre vagy irigyelhette meg a csapatot Lisszabonba elkísérő szurkolói sereg, mert ritka nagy balhét csaptak a portugál fővárosban.

A rendőrség ugyan nem közölte a sérültek és az őrizetbe vettek állampolgárságát, de a Dinamo Kijevnek legendásan agresszív szurkolói vannak, akik nagyon szeretnek külföldön is verekedéseket szervezni – aki fogékony az ilyen tartalmakra, az egy népligeti fellépésüket itt megtekintheti.

Mint az MTI írja, csütörtökön mindannyiukat kihallgatásra szállítják a lisszaboni bíróságra. A tucatnyi sérültről elmondták, hogy a portugál főváros különböző kórházaiban látták el őket. A sajtó egy sérült rendőrről is beszámolt.

A szurkolói összetűzésekre a stadion környékén, a mérkőzést megelőzően mintegy másfél, illetve fél órával került sor.

Utóbbi, hevesebb csatározásban helyi beszámolók szerint a drukkerek köveket, táblákat és pirotechnikai eszközöket dobáltak, a rendőrök pedig az indulatok megfékezése érdekében – szóvivőjük közlése nyomán – 17 figyelmeztető lövést adtak le a levegőbe.

A találkozót a házigazda Benfica 2-0-ra megnyerte, és ezzel biztosította helyét a nyolcaddöntőben. Igaz, ez nem csak rajta múlt; ha ugyanis az FC Barcelona nyert volna Münchenben a Bayern vendégeként, akkor a Benficának nem lett volna lehetősége a továbbjutásra, de a tegnapi meccs alapján erre a katalánoknak esélyük sem volt, 3-0-ra nyert a német bajnok, de még jó néhány gól benne maradt Lewandowsiék lábában és fejében.

A Dinamo Kijevnek már nem volt esélye a továbbjutásra és a csoport harmadik helyére sem, amivel tavaszra átsorolhatott volna az Európa-ligába. Az ukránok egy ponttal az E csoport utolsó helyezettjeként zárták a csoportkört. A Kijev egy évvel korábban is a Barcelona ellen vitézkedhetett a BL csoportkörében, akkor a Juventus mellett a Ferencváros volt még a csoportban, és a Fradit megelőzve a Dinamo Kijev akkor megszerezte a csoport harmadik helyét.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!