Kivégzése előtt bevallotta, hogy a sógornőjét is megölte a férfi, aki utolsóként a gyerekeinek üzente, hogy egyszer jó ember volt

2021. december 8. – 10:31

Másolás

Vágólapra másolva

Több súlyos bűncselekményért, köztük minősített emberölésért és nemi erőszakért ítélték halálra 2012-ben David Neal Coxot, kivégzése azonban egészen 2020. november 17-ig húzódott. Ekkor, kilenc évvel azután, hogy Mississippi államban utoljára ilyen történt, méreginjekciót adtak be neki. Cox az ítéletet megelőzően két évvel brutálisan megölte a feleségét, aki el akart válni tőle, a szexuális erőszak áldozata pedig a nő lánya volt.

Az ügyészek hétfői tájékoztatása szerint halála előtt Cox azt is bevallotta az ügyvédeinek, hogy 2007-ben megölte a sógornőjét, Felicia Coxot, és nagy pontossággal, részletességgel beszámolt arról is, hogy hol van a holtteste, írja a FoxNews.

Cox vallomásáról az illetékes ügyész, John Weddle számolt be egy sajtótájékoztatón, amin Felicia Cox lánya, Amber Miskelly is részt vett. Ő mindössze 18 éves volt, amikor édesanyja 2007-ben eltűnt. A hatóságok a kapott információk után azon lesznek, hogy megtalálják az eltűnt nő maradványait.

„Szeretném tudatni a gyermekeimmel, hogy nagyon szeretem őket, és azt is, hogy valamikor jó ember voltam”

– ezek voltak Cox utolsó szavai a kivégzés előtt. A kivégzésen jelen volt meggyilkolt feleségének lánya is, akit megerőszakolt. A férfi visszautasította a fellebbezés lehetőségét, a bíróság elé terjesztett iratokból teljesen világossá vált, hogy „képes volt felmérni helyzetét, és felelősen tudott dönteni a saját védelméről”. Cox magáról azt mondta, hogy megérdemli a halált.

Joe Biden egyik fő kampányígérete volt, hogy tenni fog a halálbüntetés felszámolásáért, és a nyáron három ügyet is bemutattunk, amelyek azt jelzik, hogy változóban van a halálbüntetéshez való hozzáállás.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!