„Mikulás, kérlek, hozz lőszert” – fegyverekkel kívánt boldog karácsonyt az amerikai képviselő

2021. december 05. – 16:01

Másolás

Vágólapra másolva

Géppisztolyokkal, félautomata fegyverekkel pózol Thomas Massie, az Egyesült Államok kentuckyi képviselője azon a képen, amit Twitter-oldalán osztott meg szombaton.

„Boldog karácsonyt! Mikulás, kérlek, hozz lőszert” – írta a kép mellé a képviselő. A fotón rajta kívül hat mosolygós családtagja szerepel, mindegyikük kezében egy-egy fegyver, Massie keze a ravasz mellett.

Elég szerencsétlen volt az időzítés, nem véletlen, hogy így felkapták az amerikai médiában a képviselő különös bejegyzését. Kedden egy 15 éves diák négy társát lőtte le egy michigani iskolában, a támadó szüleit szombaton vette őrizetbe a rendőrség. Mint kiderült, a szülők ajándékként vették a gyilkos fegyvert a gyermeküknek, és szemet hunytak a mészárlást előrejelző figyelmeztető jelek fölött.

„Ígérem, Kentuckyban nem mindenki érzéketlen seggfej”

- reagált Massie fotójára John Yarmuth demokrata képviselő a Reuters cikke szerint. Elítélte képviselőtársa bejegyzését.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom