Vallomása szerint András herceggel, Bill Clintonnal és Donald Trumppal is repült Jeffrey Epstein egykori pilótája

2021. december 1. – 10:15

Másolás

Vágólapra másolva

Első tanúként tett vallomást Ghislaine Maxwell hétfőn kezdődött tárgyalásán Larry Visoski, a máig tisztázatlan körülmények között meghalt szexuális ragadozó, Jeffrey Epstein egykori pilótája. A férfi állítása szerint bő 25 év alatt számos nagynevű ember fordult meg Epstein gépén, Maxwellről pedig azt mondta, hogy vastagon kivette a részét a történtekből – írja a BBC.

András hercegnek nem lett könnyebb az élete

A hétfőn kezdődött büntetőper, melyről korábban itt írtunk részletesen, kétségtelenül a #metoo-korszak egyik legfontosabb ügye lehet, Maxwell ugyanis a vád szerint nemcsak szeretője, barátja és szövetségese volt Epsteinnek, hanem cinkosa, kerítője, bűntársa is. A nő természetesen mindent tagad, ám az biztos, hogy őt is sorozatban vádolták meg nők azzal, hogy kulcsszerepe volt a behálózásukban azzal, hogy elaltatta a fiatalkorú lányok gyanakvását, és a szexuális ragadozó Epstein kezére játszotta őket.

Azt korábban is lehetett tudni, hogy a védelem arra készül, hogy hazugságnak vagy téves emléknek állítson be mindent, amit a szerepéről mondanak, Larry Visoski vallomásával pedig rögtön fel is lett adva nekik a lecke, az egykori pilóta ugyanis a vád álláspontját támasztotta alá. Visoski a keddi tárgyaláson arról beszélt, hogy Epstein pedofil ügyleteiben Maxwell volt a férfi jobbkeze, vagyis tevékenyen kivette a részét a fiatal lányok behálózásából. Epstein és Maxwell kapcsolatáról azt mondta, hogy inkább volt személyes, mint üzleti jellegű, de romantikusnak azért nem nevezné.

Larry Visoski egy, a tárgyaláson készült rajzon – Forrás: Jane Rosenberg / Reuters
Larry Visoski egy, a tárgyaláson készült rajzon – Forrás: Jane Rosenberg / Reuters

A pilóta azt is elmondta, hogy bő 25 év alatt egyszer sem tapasztalta, hogy szexuális aktust folytattak volna a Lolita Express becenevű repülőn, de azt hozzátette, hogy repülés közben mindig zárva volt a pilótafülke ajtaja. Visoski emellett több embert is megnevezett, akiket szállított a repülőn, ez alapján Kevin Spacey-vel, Donald Trumppal, Bill Clintonnal és András herceggel is repült. Utóbbihoz szorosan kapcsolódik, hogy a pilóta az András herceget szexuális zaklatás miatt beperelő Virginia Roberts Giuffre-re is emlékezett, akiről azt mondta, ránézésre nem tűnt fiatalnak. A nő egyébként 17 éves volt, mikor a vád szerint András herceg először szexuális kapcsolatot létesített vele 2001-ben.

Hétköznapivá vált a zaklatás

A tárgyaláson Visoski mellett a négy egykori áldozat egyike is vallomást tett Jane álnéven, aki korábban azt állította, mindössze 14 éves volt, amikor először találkoztak, és hogy 1994 és 1997 között, mialatt ő Epstein hálójába gabalyodva élt, Maxwell többször is jelen volt, amikor a férfi zaklatta őt, sőt, olyan is előfordult, hogy a nő levetkőzött előtte, vagy bekapcsolódott szexuális töltetű masszázsba. A nő azt mondta, hogy 1994-ben találkozott Epsteinnel, akit ösztöndíjakat osztogató tehetős adományozóként írtak le neki. Ennek megfelelően ígéretet is kapott tőle arra, hogy finanszírozza a tanulmányait, ehelyett azonban a vád szerint zaklatni kezdte a fiatal lányt. A nő azt vallotta, hogy az apja egy évvel korábban halt meg rákban, ezért a családja akkoriban rossz anyagi helyzetben volt.

Jane ezt követően részletekbe menően leírta az általa átélt abúzust, melynek nagy részénél állítása szerint Maxwell is jelen volt. A nő elmondta, azután kezdte el hetente-kéthetente látogatni Epstein otthonát, hogy Maxwell szexről beszélt neki, az első szexuális jellegű eset pedig akkor esett meg, amikor a jövőjéről beszélgetett Epsteinnel – a férfi egyszer csak lehúzta a nadrágját, és maszturbálni kezdett. Nem sokkal később aztán Maxwellel is megvolt az első szexuális jellegű találkozása, mint mondta, a nő és Epstein egymást tapogatták, majd megkérték, hogy vegye le a felsőjét, és tovább folytatták a dolgot.

Jane vallomása egy, a keddi tárgyaláson készült rajzon – Forrás: Jane Rosenberg / Reuters
Jane vallomása egy, a keddi tárgyaláson készült rajzon – Forrás: Jane Rosenberg / Reuters

A vallomásból az is kiderült, hogy 14 és 16 éves kora között nagyjából tízszer utazott Maxwellel és Epsteinnel, főleg New York és Új-Mexikó között. A nő orgiákról is beszélt más résztvevőkkel, és hozzátette, hogy fájdalmat érzett az állítólagos aktusok alatt, valamint elmondta, hogy Epstein és Maxwell is rendszeresen dicsekedtek azzal, hogy milyen híres embereket ismernek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!