Kínának elege lett a makaói szerencsejáték-nagymenőből, úgy néz ki, le is csukatják

2021. november 29. – 10:11

Másolás

Vágólapra másolva

A kínai rendőrség elfogatóparancsa alapján kihallgatásra Makaóban bevitték, majd letartóztatták Makaó legnagyobb szerencsejáték-turizmust szervező cégének vezérét, közölte a nemzetközi sajtó, köztük a BBC is.

A Suncity Group Holdingst irányító Alvin Chaut Kína azzal gyanúsítja, hogy egy több mint 80 ezer emberből álló, határokon átívelő, online és offline szerencsejátékos hálózatot épített ki, amellyel terepet adott a kínaiaknak a fogadásra – Kínában illegális a szerencsejáték, Makaóban nem – , majd elintézte, hogy a törvénytelen nyereményeik is rejtve maradjanak a hatóságok szeme elől.

Alvin Chau – Forrás: EyePress News / EyePress via AFP
Alvin Chau – Forrás: EyePress News / EyePress via AFP

A Suncity ellen régóta vizsgálódik Kína, a helyi állami médiában már 2019-ben is jelentek meg hírek arról hogy kínai tőkét áramoltat ki a cégcsoport a szerencsejáték-szervező tevékenységével.

Az ilyen cégek egyébként szokványosak az egykori portugál gyarmat, ma már kínai különleges státuszú terület Makaón, abból szereznek pénzt, hogy fogadni vágyókat utaztatnak be, és segítenek nekik játszani, sok esetben úgy, hogy kölcsönadnak nekik, aztán be is hajtják a tartozást.

Nem mellesleg a „kaszinóztatás” a szervezett bűnözésnek is kiváló terep a pénzmosásra, erről ebben a cikkünkben írtunk részletesebben.

Alvin Chaun kívül további 10 embert hallgattak ki, a hírek szerint közülük ketten nők.

A Suncity közleményt adott ki szombaton, amelyben azt írták, Makaó minden jogszabályát betartják.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!