Károly herceg szerint csak kitaláció, hogy az unokája bőrszínével foglalkozott volna

2021. november 29. – 11:58

Másolás

Vágólapra másolva

Károly herceg szerint csupán kitaláció, hogy születendő unokája, Harry herceg és Meghan Markle gyerekének bőrszínéről spekulált volna – írja a Guardian.

Christopher Andersen amerikai újságíró, a People című bulvárhírmagazin volt szerkesztője új könyvet írt a brit királyi családról. A „Brothers and Wives: Inside the Private Lives of William, Kate, Harry, and Meghan” című könyv november végén jelenik meg, és azt állítja, hogy a trónörökös Károly herceg volt az a személy a királyi családban, aki „aggódott” a születendő unokája bőrszíne miatt.

Károly kisebbik fia, Harry herceg 20117 novemberében házasodott össze Meghan Markle afroamerikai színésznővel. A könyv állítása szerint Károly herceg az esküvő után azt kérdezte feleségétől, Kamilla hercegnőtől, hogy vajon milyen bőrszínű lesz majd a születendő unokája.

„Vajon hogy néznek majd ki a gyerekek?” – kérdezte Károly. „Nos, abszolút gyönyörűek lesznek, ebben biztos vagyok” – válaszolta Kamilla. A könyv szerint Károly ekkor így folytatta: „Úgy értem, mit gondolsz, milyen lesz a gyerekeik bőrszíne?”.

Károly herceg magánhivatala hétfőn határozottan cáfolta ezt az állítást, amelyet spekulációnak minősítettek. „Ez kitaláció, és nem érdemel további kommentárt” – nyilatkozta Károly herceg szóvivője.

Vilmos herceg, Harry herceg, Meghan Markle és Károly herceg 2019. március 11-én – Fotó: RICHARD POHLE / POOL / AFP
Vilmos herceg, Harry herceg, Meghan Markle és Károly herceg 2019. március 11-én – Fotó: RICHARD POHLE / POOL / AFP

Harry herceg és Meghan Markle március 7-én interjút adott Oprah Winfrey-nek. Többek között arról is beszéltek, hogy amikor Meghan terhes volt a most kétéves fiával, Archie-val, a királyi családban téma volt, hogy milyen sötét lesz a születendő gyerek bőrszíne. Azt azonban nem árulták el, hogy a királyi család melyik tagja feszegette ezt a témát. Meghan szerinte a faji kérdés is közrejátszhatott abban, hogy közölték velük: a gyerekük nem kapja meg a herceg címet.

A vádakra először Vilmos herceg reagált a királyi családból. A trón várományosa az interjú után négy nappal a sajtó kérdéseire egy iskolai látogatás során azt válaszolta, hogy „nagyon nem rasszista család” az övék.

Később a Buckingham-palota is reagált az interjúra. Közleményükben sajnálatukat fejezték ki, hogy az utolsó pár évben milyen nehézségeken kellett keresztülmennie a párnak. Azt is kiemelték, hogy Harryt, Meghant és fiúkat, Archie-t mindig is szeretni fogják, és kivizsgálják a rasszizmussal kapcsolatos vádakat.

Markle az interjúban külön kitért arra, hogy a királyi család egyik tagja hosszú ideig kérdezgette őt a gyereke megszületése előtt, hogy milyen lesz a bőrszíne és ennek milyen következményei lehetnek. Azt nem mondták el, hogy ki volt ez a személy, de Markle később annyit hozzátett, hogy nem Fülöp hercegről vagy Erzsébet királynőről van szó.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!