Tüzet nyitottak egy iskolabuszra Koszovóban, többen meghaltak

2021. november 26. – 23:17

Másolás

Vágólapra másolva

Két gyerek és egy felnőtt meghalt, amikor ismeretlen tettesek tüzet nyitottak pénteken egy iskolabuszra Koszovóban, írja az MTI. A támadás a Decan tartománybeli Gllogjan faluban történt.

Az áldozatok között van két diák és a busz sofőrje, illetve ketten megsérültek. Egyelőre semmit nem tudni hivatalosan a támadó indítékáról. A sofőr a helyszínen, a két diák később a kórházban vesztette életét. Egy másik sérült már túlvan az életveszélyen.

A helyi rendőrség szerint nem valószínű, hogy terrortámadás történt, és nagy erőkkel keresik a tettest.

Frissítés szombaton 10 óra 12 perckor: Bosszúból cselekedhetett az a fiatal férfi, aki tüzet nyitott az iskolabuszra megölve két gyereket és egy felnőttet, írta a Kurir. A helyi lap értesülése szerint az elkövető előzőleg illetlenül viselkedett a buszon, zaklatva a lányokat. A sofőr és az ellenőr ezért leszállíttatta. A fiatal férfi megvárta, míg a busz visszafelé indult és tüzet nyitott rá egy gépkarabélyból, írta a lap.

Az NTV orosz hírtelevízió szerint a koszovói rendőrség is bosszúból elkövetett cselekményt, nem pedig terrorcselekményt sejt a háttérben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!