A Pentagon új csoportot hoz létre az ufóészlelések vizsgálatára

2021. november 24. – 15:46

Másolás

Vágólapra másolva

Az Egyesült Államok védelmi minisztériuma kedden közölte, új csoportot hoz létre az ufóészlelésekről szóló jelentések kivizsgálására, írja a Reuters.

A csoport megalakítására azután került sor, hogy júniusban közzétettek egy nemzetbiztonsági jelentést, mely szerint 140 ufóészlelést nem tud megmagyarázni az amerikai nemzetbiztonság, a jelentés szerint főként azért, mert nem áll rendelkezésre elegendő adat a rejtélyes repülő tárgyak természetének meghatározásához. Kathleen Hicks védelmi-miniszterhelyettes arról beszélt most, hogy az azonosítatlan légi jelenségek potenciális repülésbiztonsági kockázatot jelentenek, és nemzetbiztonsági aggályokat vetnek fel.

Korábban írtunk arról, hogy több mint 140 olyan azonosítatlan repülő tárgyat észlelt az amerikai légierő az elmúlt két évtizedben, amelyeket ma sem tud megmagyarázni a washingtoni nemzetbiztonság. Az ufóészlelésekről készített dokumentumban rendkívüli gyorsulásról, az ismert technológián túli hirtelen irányváltásokról és váratlan eltűnésekről is van szó. Idegen civilizációk jelenlétét „sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudják”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!