120 UFO-észlelést nem tud megmagyarázni az amerikai nemzetbiztonság

2021. június 5. – 00:03

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Vagy 120 olyan azonosítatlan repülő tárgyat észlelt az amerikai légierő az elmúlt két évtizedben, amelyeket ma sem tud megmagyarázni a washingtoni nemzetbiztonság. Az UFO-észlelésekről készített friss jelentés még nem nyilvános, de megindultak a szivárogtatások a tartalmáról: rendkívüli gyorsulás, az ismert technológián túli hirtelen irányváltások és váratlan eltűnések. Idegen civilizációk jelenlétét „sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudják”.

Június 25-én kerül a Kongresszus elé az az amerikai nemzetbiztonsági jelentés, amely módszeresen tekinti át az elmúlt két évtized legnyugtalanítóbb UFO-észleléseit. Elsősorban az amerikai légierő azóta sem megmagyarázott megfigyeléseiről van szó, melyekkel különböző, szokatlanul mozgó azonosítatlan repülő tárgyakat detektáltak – sokszor több, teljesen megbízhatónak számító szemtanúval, radarképekkel megerősítve.

A jelentésre még a Donald Trump által aláírt 2,3 billió dolláros mentőcsomag kötelezi a hírszerzést és a fegyveres erőket, a csomagról szóló törvényben ugyanis benne volt, hogy 180 napon belül részletes elemzést kell készíteniük az ufójelenségekről. Azt is fel kell mérniük, hogy milyen mértékű nemzetbiztonsági fenyegetést jelentenek az egyes esetek. Mint korábbi cikkünkben írtuk: a hírszerzés korábbi igazgatója, John Ratcliffe nemrég szintén megerősítette, hogy sokkal több adattal rendelkeznek ezekről a jelenségekről, mint amennyit megosztanak.

A titkosítatlan jelentést a Kongresszusnak kell benyújtaniuk, és annak a nagy része teljesen nyilvános lesz. Lehetséges ugyanakkor, hogy bizonyos mellékleteit továbbra is titkosítani fogják az aktáknak.

Most egy magasrangú amerikai hivatalnok szivárogtatott részleteket a jelentésről a New York Times-nak. Ez alapján az UFO-kérdésről ezúttal sem várható valamiféle perdöntő állásfoglalás. A jelentés szerint arra az amerikai nemzetbiztonság továbbra sem talált bizonyítékot, hogy a megfigyelt égi jelenségek idegen űrhajók lettek volna, igaz, ennek lehetőségét kizárni sem tudják. Azt mindenesetre a több, mint 120 megmagyarázatlan égi jelenség többségéről megállapították, hogy ezek mögött nem állhat amerikai katonai technológia, sem más titkos amerikai kormányzati program.

A megfigyelt jelenségek között a jelentés szerint sok van, amielyeket mai tudásunk szerint nem lehet megmagyarázni: főleg az azonosítatlan repülő tárgyak szokatlan gyorsulása, hirtelen irányváltásai, eltűnése olyan, ami túlmutat a jelenlegi amerikai technológiai tudáson. Egyes nemzetbiztonsági szakértők ugyanakkor tartanak tőle, hogy legalábbis az észlelések egy része mögött orosz vagy kínai technológiák lehetnek. Ha ez valóban így lenne, az azt jelentené, hogy a hipersebességgel folytatott kísérletekben szuperhatalmi riválisai megelőzték az Egyesült Államokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!