Halálra ítéltek egy férfit Észak-Koreában, miután becsempészte a Squid Game című sorozat egy példányát az országba

2021. november 24. – 21:23

Másolás

Vágólapra másolva

Észak-Koreában törvényben tiltják a filmek, színdarabok, zenék, könyvek behozatalát, és vasszigorral büntetik, ha valaki ezt megszegi.

A Radio Free Asia cikke szerint nemrég halálra ítélték azt a férfit, aki becsempészte az országba a Squid Game című nagysikerű dél-koreai sorozat felvételét. A lap információi szerint a hatóságok középiskolás diákokat kaptak rajta, ahogy nézték a sorozatot, innen jutottak el aztán a férfihez. A halálra ítélt férfi állítólag Kínából csempészte be a sorozat egy példányát, és pendrive-on árulta az országban.

A lap forrásai szerint a csempészt golyóval fogják kivégezni, míg az egyik vásárlója, egy iskolai diák életfogytiglani börtönbüntetést kapott.

Az iskola hat másik diákját – akik csak nézték a sorozatot – öt év kényszermunkára ítélték, a tanárokat és iskolai dolgozókat pedig elbocsátották, és távoli bányákban kell majd dolgozniuk.

Nem meglepő, hogy Észak-Koreában nem örültek a dél-koreai sikersorozatnak, mert a két ország közti konfliktusról is jócskán szó van benne. Azokat pedig különösen szigorúan büntetik Észak-Koreában, akik az ellenséges Dél-Koreából vagy az Egyesült Államokból csempésznek be bármilyen médiaterméket vagy kulturális anyagot.

A Netflix rekordnézettségű sorozatáról itt írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!