Kilencéves kisfiú a tizedik áldozata a Travis Scott-koncertnek

2021. november 15. – 08:01

Másolás

Vágólapra másolva

Egy kilencéves kisfiú a tizedik áldozata a november eleji, houstoni Astroworld Festivalon kialakult tömegpániknak, amikor az ötvenezer fős tömeg megindult Travis Scott koncertjén, írja a Guardian.

Az Ezra nevű fiú az apja nyakában ült a koncerten, amikor a tömeg előrenyomult, és összenyomta őket. Az apa elveszítette az eszméletét, és mire magához tért, Ezra már nem volt mellette. A kórházban találtak rá, ahol az orvosok elmondták a szülőknek: fiuk agya, veséi és mája olyan súlyos mértékben károsodott a rugdosástól és taposástól, hogy az orvosok mesterséges kómában tartják.

A család beperelte az esemény szervezőjét, a Live Nationst és Travis Scottot is, egymillió dollárt (körülbelül 320 millió forintot) követelve.

Ezra a legfiatalabb halottja a koncertnek, a további kilenc áldozat 14 és 27 év közötti volt. A tragédia percekkel a koncert kezdete után következett be, szemtanúk szerint ahogy egyre többen sérültek meg a tömeg nyomása miatt, úgy fokozódott a pánik is. Amikor egyértelművé vált, hogy sokan megsérültek, a szervezők leállították a koncertet. A tragédia után több száz ember sérüléseit kellett ellátni, többeket kórházba szállítottak.

A történtek után a hatóságok nyomozást indítottak, de egyelőre nem neveztek meg felelőst. Travis Scott a koncert után közleményt adott ki arról, hogy fizeti az áldozatok temetését, és mindenkinek visszatéríti a belépőjegyek árát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!