Perelnék Travis Scottot az Astroworld-tragédia miatt

2021. november 8. – 09:49

Másolás

Vágólapra másolva

Manuel Souza, aki személyesen is ott volt az Astroworld Festivalon, beadta keresetét egy polgári peres eljárásban, kártérítést követelve a fellépő Travis Scott-tól, a fesztivált szervő ScoreMore nevű cégtől és a Live Nation nevű koncertszervező cégtől.

Helyi idő szerint péntek este nyolcan meghaltak, többen kórházba kerültek és több százan megsérültek, amikor az ötvenezer fős tömeg megindult Travis Scott koncertjén a texasi Houstonban tartott Astroworld Festivalon.

A kereset szerint a tragédia egyenes következménye volt annak, hogy a szervezők a bevételt helyezték előtérbe a látogatók egészsége és biztonsága helyett, illetve hogy ugyanezeket a látogatókat felbátorították az erőszakos viselkedésre.

Souza keresete szerint az Astrowold szervezői nem figyeltek az olyan figyelmeztető jelekre, mint amikor korábban a fesztiválozók áttörtek egy biztonsági kaput, és egymás hegyén-hátán jutottak be az eseményre. A kereset szerint a Travis Scott-koncertet akkor sem állították le, amikor a mentők már a helyszínen voltak, és elkezdték ellátni a súlyos sérülteket.

Souza keresete a szervezőket súlyos hanyagsággal vádolja, és legalább egymillió dollár kártérítést követel.

(Billboard)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!