Nyolcan meghaltak és több százan megsérültek, mikor a tömeg megindult a színpad felé Travis Scott fesztiválján

2021. november 06. – 09:40

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Legalább nyolcan meghaltak és 17-en súlyosan megsérültek a texasi Astroworld Festival pénteki napján, mikor Travis Scott koncertje alatt a tömeg megindult a színpad felé – írja a BBC. A houstoni tűzoltóság vezetője szerint a tömeg este kilenc körül elkezdett a színpad felé tömörülni, ami miatt az emberek pánikba estek.

A helyszínen nagyjából 300 ember sérüléseit látták el, 17 embert viszont kórházba kellett szállítani. Közülük 11-nek állt le a szíve, a legfiatalabb ápolt 10 éves volt.

Ahogy egyre többen sérültek meg a tömeg nyomása miatt, úgy fokozódott a pánik. Egy helyi lap szerint Scott többször is megszakította a 75 perces koncertjét, amikor látta, hogy valaki rosszul van a tömegben, és megkérte a biztonságiakat, hogy kísérjék el a sérült rajongókat a mentősökhöz. Többször is mentőautók hajtottak be lassan a tömegbe, hogy segítsenek valakin, aki rosszul lett.

Mikor egyértelművé vált, hogy sokan megsérültek, a szervezők leállították a koncertet. Egyre többen jelezték, hogy megsérültek, rosszul vannak, és hamar leterhelték az eseményre kihelyezett mentősöket. Résztvevők videói alapján több rajongó is besegített az elsősegélynyújtásba.

A fesztivál második és utolsó, szombati napját nem rendezik meg.

„Imádkozom a családokért, mindazokért, akiket érintettek a történtek. Teljesen lesújtott, ami tegnap este történt” – írta a rapper a Twitteren.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.