Nyolcan meghaltak és több százan megsérültek, mikor a tömeg megindult a színpad felé Travis Scott fesztiválján

2021. november 6. – 09:40

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Legalább nyolcan meghaltak és 17-en súlyosan megsérültek a texasi Astroworld Festival pénteki napján, mikor Travis Scott koncertje alatt a tömeg megindult a színpad felé – írja a BBC. A houstoni tűzoltóság vezetője szerint a tömeg este kilenc körül elkezdett a színpad felé tömörülni, ami miatt az emberek pánikba estek.

A helyszínen nagyjából 300 ember sérüléseit látták el, 17 embert viszont kórházba kellett szállítani. Közülük 11-nek állt le a szíve, a legfiatalabb ápolt 10 éves volt.

Ahogy egyre többen sérültek meg a tömeg nyomása miatt, úgy fokozódott a pánik. Egy helyi lap szerint Scott többször is megszakította a 75 perces koncertjét, amikor látta, hogy valaki rosszul van a tömegben, és megkérte a biztonságiakat, hogy kísérjék el a sérült rajongókat a mentősökhöz. Többször is mentőautók hajtottak be lassan a tömegbe, hogy segítsenek valakin, aki rosszul lett.

Mikor egyértelművé vált, hogy sokan megsérültek, a szervezők leállították a koncertet. Egyre többen jelezték, hogy megsérültek, rosszul vannak, és hamar leterhelték az eseményre kihelyezett mentősöket. Résztvevők videói alapján több rajongó is besegített az elsősegélynyújtásba.

A fesztivál második és utolsó, szombati napját nem rendezik meg.

„Imádkozom a családokért, mindazokért, akiket érintettek a történtek. Teljesen lesújtott, ami tegnap este történt” – írta a rapper a Twitteren.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!