Repülőgép-balesetben meghalt a Blue Origin űrhajósa, aki egy hónapja Kirk kapitánnyal utazott az űrbe

2021. november 13. – 13:11

Másolás

Vágólapra másolva

Repülőgép-balesetben meghalt Glen de Vries, aki egy hónnap korábban William Shatnerrel, a Star Trek-sorozat Kirk kapitányát alakító színésszel együtt járt az űrben – írja a CNN.

A 49 éves Glen de Vries csütörtökön New Jersey állam fölött repült egy Cesna 172-es típusú kisgéppel, ami eddig tisztázatlan okból lezuhant Hampton Township közelében, egy erdős területen. Az Amerikai Nemzeti Közlekedésbiztonsági Ügynökség (NTSB) már megkezdte a baleset körülményeinek kivizsgálását.

Az Egyesült Államok Szövetségi Légügyi Hivatalának (FAA) nyilvántartása szerint a négyüléses Cesnát oktatásra és szabadidős repülésekre használták. De Vriesnek magánpilóta engedélye volt, valamint műszerrepülő jogosítással is rendelkezett, ami lehetővé tette számára, hogy rossz látási viszonyok között, csak a műszerek alapján is repülhetett. A New Jersey-i rendőrség közleménye szerint a gépen utazó 54 éves repülőoktató, Thomas P. Fischer is életét vesztette a balesetben.

De Vriest október 13-án Jeff Bezos cége, a Blue Origin juttatta fel a világűrbe. A durván 105 kilométeres magasságba emelkedő New Shepherd kapszulában összesen négyen utaztak: a 90 éves Shatner (aki ezzel a legidősebb ember lett, aki valaha az űrbe repült), Audrey Powers, a Blue Origin küldetésekért és repülési műveletekért felelős alelnöke, Chris Boshuizen, a NASA korábbi mérnöke, valamint a vállalkozó Glen de Vries. A Medidata nevű szoftvercég társalapítója befizette magát erre az útra, de azt nem árulta el, hogy pontosan mennyiért.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!