Hétfőtől lehet utazni az Egyesült Államokba

2021. november 8. – 07:56

Másolás

Vágólapra másolva

November 8-cal megszűnik a 20 hónapos beutazási tilalom az Egyesült Államokba, most már az oltott utazók átléphetnek a határon.

A tiltást még az előző amerikai elnök, Donald Trump hozta meg 2020 márciusában. Nyár óta az amerikaiak már elhagyhatták az országot, de a külföldi beutazóknak egészen máig kellett várni, hogy belépjenek az országba, ami a szomszédos Kanada és Mexikó lakosainak különösen problémás lehetett.

Ahogy korábban, a pontos dátum bejelentésénél is írtuk, az USA-ba beutazás feltétele, hogy az utazó olyan oltással legyen oltva, amit az Egyesült Államok vagy a WHO elfogad, és két hét elteljen az utolsó vakcina beadása után. Az oltás mellett egy három napnál nem régebbi negatív tesztre is szükség lesz a határ átlépéséhez, írja a Yahoo.

A határnyitás első fázisában, azaz a mai nappal kezdve minden nem elengedhetetlen úthoz, azaz például családi látogatáshoz vagy turistáskodáshoz szükség van az oltáshoz, bár az elengedhetetlennek tartott beutazáshoz nem, itt elég egy egy napnál nem régebbi negatív teszt. Januártól kezdve az utazás céljától függetlenül kötelező lesz az oltás.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!