Késelés és tűz egy tokiói vonaton, sok a sérült

2021. október 31. – 13:38

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Többen megsérültek vasárnap este Tokióban, amikor valaki rátámadt az utasokra egy vonaton. Az első hírek szerint a támadó kést használva rontott utastársaira, majd két kocsi belsejét is megpróbálta felgyújtani a vonaton. A Jomiuri Sinbun nevű japán újság a tokiói rendőrségre és tűzoltóságra hivatkozva legalább 15 sérültről ír. Egyikük, egy 60 év körüli férfi kritikus állapotban van.

A lap szerint az incidens a Keio vonalon történt, a Kokuryo állomásnál. A vészhelyzetet helyi idő szerint este nyolc körül jelentették.

Az eset után több, részben egymásnak ellentmondó információ jelent meg a támadásról. Korábban több forrás, köztük a tűzoltóságtól származó értesüléseket említő Jomiuri Sinbun arról írt, hogy sósavat öntöttek szét a vonat egyes kocsijaiban. Újabb hírek szerint azonban a rendőrség cáfolja, hogy sósav is szerepet kapott volna a támadásban.

A kritikus állapotban lévő férfit megkéselték, így szerezte a sérüléseit.

Az AFP szerint sikerült letartóztatni a férfit, akinél kés volt. Japán hírforrások szerint a feltételezett elkövető 24 éves, az eset alatt pedig Joker-jelmez volt rajta.

Ezen az interneten terjedő videón látszik, ahogy a szerelvény ablakain keresztül menekülnek az emberek.

Egyelőre nem tudni, hogy a sérültek milyen arányban szerezték sérüléseiket késtől, tűztől, illetve esetleg menekülés közben a tömegben.

A Reuters hírügynökség a japán médiajelentések alapján megjegyzi: a támadás akkor történt, amikor épp tömegek indultak bulizni a városközpontba halloweeni rendezvényekre. Az érintett vasútvonal Sindzsukuba, a világ legforgalmasabb pályaudvarára vezet.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!