Ferenc pápa a klímaváltozás megoldására buzdítja a világ vezetőit

2021. október 29. – 10:27

Másolás

Vágólapra másolva

Ferenc pápa rádióüzenetben szólt a világ vezetőihez, hogy küzdjenek a klímaváltozás ellen – írja a BBC.

A pápa szerint a koronavírus és a klímaváltozás is felfedte a társadalom sérülékenységét, a krízist pedig radikális döntésekkel lehetne megoldani. „Visszavonulhatunk az elszigeteltségbe, protekcionizmusba és kizsákmányolásba – vagy tekinthetünk erre valódi lehetőségként, hogy változhassunk” – mondta.

Ferenc pápa felhívta a figyelmet a világért érzett közös felelősség megújításának fontosságára, és arra, hogy „mindenki – lakhelytől függetlenül – megteheti a magáét annak érdekében, hogy reagáljunk az éghajlatváltozás fenyegetésére és a közös otthonunk állapotának romlására”. A teljes üzenetet itt lehet meghallgatni.

A világ vezetői jövő héten ülnek össze az ENSZ klímakonferenciáján Glasgow-ban, hogy a közösség országai megállapodjanak, miként fokozzák azokat az intézkedéseket, amelyek a párizsi klímacélok eléréséhez szükségesek. A pápa nem vesz részt a csúcstalálkozón, de később találkozik Joe Bidennel a Vatikánban.

A COP26 konferenciájával összefüggésben nemrég Erzsébet királynő is bírálta azokat a politikusokat, akik nem tesznek eleget a klímaváltozás megállításáért. A királynő a tervek szerint részt vesz majd a találkozón. Ursula von der Leyen szintén felszólalt a párizsi klímacélok érdekében.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!