Szexuálisan zaklatta egy szenátor Hillary Clinton korábbi segédjét

2021. október 27. – 11:54

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Both/And címmel írt memoárt Huma Abedin, Hillary Clinton korábbi tanácsadója; többek között azt is felidézte, hogy a 2000-es évek közepén az egyik amerikai szenátor meghívta az otthonába, és rávetette magát.

„Hirtelen minden megváltozott, lehuppant a kanapéra a jobb oldalamra, a bal kezét a vállamra tette, benyomta a nyelvét a számba, és megcsókolt” – idézi a Guardian Abedin visszaemlékezését. A szenátor bocsánatot kért, azt mondta, félreértette a nő jelzéseit. Clinton korábbi segítője nem írta körül pontosabban a politikust, így az sem derült ki, hogy melyik párthoz tartozott.

Abedin a könyvében arról is ír, hogy mennyire haragudott volt férjére, Anthony Weiner korábbi demokrata képviselőre, amikor kiderültek annak szexbotrányai.

Huma Abedin hosszú éveken át dolgozott Hillary Clinton csapatában, a fenti eset még akkor történt, amikor Clinton New York-i szenátor volt. A 2016-os demokrata elnökjelölt és az Obama-adminisztráció külügyminisztere korábban azt mondta Abedinről, hogy olyan neki, mintha a második lánya lenne.

A legutóbbi, amerikai politikussal kapcsolatos szexuális zaklatási botrány augusztusban tört ki, amikor New York demokrata kormányzója, Andrew Cuomo kényszerült lemondásra az őt ért vádak miatt. Cuomót év elején egymás után több nő vádolta meg erőszakos közeledéssel, szexuális utalásokkal. Mint írtuk, két egykori munkatársa közül Lindsey Boylan hosszú esszében számolt be Cuomo visszatérő és agresszív közeledéseiről, illetlen érintéseiről, a kormányzati gépen javasolt vetkőzős pókerről. Charlotte Bennettet pedig a dörgölőzni próbálkozó politikus állandóan arról próbálta faggatni, hogy volt-e már idősebb férfival, vagy mennyire monogám a kapcsolataiban. Anna Rich esküvői fotós szerint a politikus egy lagzin előbb a hátához ért, majd megérintette az arcát is, végül arra kérte, hogy csókolja meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!