Egyre többen vádolják New York kormányzóját illetlen közeledéssel

2021. március 2. – 13:28

frissítve

Egyre többen vádolják New York kormányzóját illetlen közeledéssel
Enough is enough, az elég, az elég – vajon értette ezt Andrew Cuomo? Fotó: Spencer Platt / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Úgy tűnik, hogy a 63 éves Andrew Cuomo demokrata politikus amióta szingli, nem bír a vérével. Ám mivel ezt sokszor illetlenül teszi, egyre többen szólítják fel lemondásra.

Egyre több politikus, még saját párttársai is lemondásra szólítják fel Andrew Cuomo olasz származású demokrata politikust, New York kormányzóját – írja a BBC. Rövid időn belül immár a harmadik nő vádolta meg ugyanis zaklatással, vagy talán helyesebb kifejezéssel, illetlen, erőszakos közeledéssel, szexuális utalásokkal.

Ha ugyanis tényszerűen leírjuk, hogy mit állít Anna Rich 33 éves esküvői fotós, talán nem tűnik annyira agresszívnak a tett, de a beszámolók alapján a politikus esetében az elmúlt időszakban visszatérő magatartásról van szó.

A legfrissebb sztori szerint a politikus egy lagzin előbb a fotós hátához ért, majd megérintette az arcát is, végül megkérte, hogy csókolja meg. A lány zavarban volt, lefagyott.

A 63 éves Cuomo tagadta, hogy bárkit is helytelenül érintett volna meg, de elnézést kért, ha mozdulatait félreértelmezték.

Ez valami közös védekezés lehet a magukat befolyásosnak, idős koruk ellenére sármosnak gondoló férfiaknál. Ha emlékszik még valaki Marton László színházi ember bocsánatkérésére, ő is úgy nyilatkozott anno, hogy

„soha nem akartam egy másik embert megalázni. Most megértettem, hogy vannak, akik azt gondolják, úgy érzik, hogy oly módon közeledtem hozzájuk és olyat cselekedtem, amivel megsértettem őket.”

Most talán már Cuomónak is kezd derengeni valami, mert miután két volt munkatársa is zaklatásra panaszkodott, vizsgálat indult a politikus ellen. Letitia James, New York-i főügyész hétfőn jelentette be, hogy Cuomo két egykori munkatársa, Lindsey Boylan és Charlotte Bennettügyében már elindult a vizsgálat.

Lindsey Boylan hosszú esszében számolt be Cuomo visszatérő és agresszív közeledéseiről, illetlen érintéseiről, a kormányzati gépen javasolt vetkőzős pókerről. Charlotte Bennettet pedig azzal idegesítette halálra a dörgölőzni próbálkozó politikus, hogy állandóan arról próbálta faggatni, hogy volt-e már idősebb fickóval, vagy mennyire monogám a kapcsolataiban.

Cuomo korábban egy Kennedy lány, Kerry Kennedy író és emberi jogi aktivista férje volt, és három gyermekük született, majd az elmúlt másfél évtizedben Sandra Lee tévés szakács élettársa volt. Az elmúlt másfél évben már nem volt állandó partnere.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!