Kobe Bryant felesége internetes posztokból tudta meg, hogy meghalt a férje

2021. október 24. – 17:46

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Rip Kobe” – ilyen posztok jelentek meg Vanessa Bryant telefonján azon a tavaly januári napon, amikor egy helikopterrel lezuhant lánya és férje, Kobe Bryant. A kosaras özvegye a bíróságon azt mondta, ő ezekből a közösségi médiás posztokból tudta meg, hogy meghalt a férje, mivel a Los Angeles-i rendőrség csak órákkal később értesítette őt hivatalosan a családtagjai halálhíréről, hiába érdeklődött többször az állapotuk felől, írja a CNN.

Vanessa Bryant azért tett vallomást a bíróságon, mert beperelt négy Los Angeles-i rendőrt, miután kiderült, hogy azok a férje és 13 éves lánya holttestéről készült fényképeket terjesztettek a rendőrségen belül, illetve ismerőseik körében.

Vanessa Bryant gondatlanság és személyiségi jog megsértése miatt indított kártérítési pert a rendőrök ellen. A keresetéből kiderül, hogy a halálos szerencsétlenség után a helyszínre érkező rendőrök és tűzoltók számos fotót készítettek az áldozatok holttestéről. Egyikük akár 100 fényképet is készíthetett, ezek a fotók pedig gyorsan terjedni kezdtek a helyi rendőrség berkein belül.

A nő a bíróságon azt mondta, megtartotta azokat a ruhákat, amiket férje és lánya viselt a haláluk idején. Mint mondta, „ha a ruhájuk azt mutatja, milyen állapotban volt a testük a baleset után, akkor el sem tudom képzelni, hogy lehet valaki annyira érzéketlen, hogy a fotókat körbemutogatja, mintha ők csak útszéli állatok lettek volna”.

Február elején készült el az amerikai Nemzeti Közlekedésbiztonsági Felügyelet (National Transportation Safety Board) jelentése a helikopterbaleset ügyében. A jelentés arra jutott, hogy a helikopter pilótáját, Ara Zobayant megzavarta a nagyon rossz, ködös időjárás, és ez okozta a balesetet. Nem találtak műszaki problémára utaló nyomokat.

A szakértők szerint Zobayan megpróbált 4000 láb magasra, kb. 1200 méterre menni, hogy a köd és a sűrű felhők fölé emelkedjen. Viszont azt nem vette észre, hogy ekkor valójában a helikopter már zuhanásban volt. Nem sokkal az emelkedési kísérlet után becsapódott a kaliforniai Calabasas közelében egy domboldalba. Azt nem tudni, hogy Zobayan nem bízott a műszerek jelzésében, ezért nem vett róluk tudomást, vagy megzavarodott, és azért nem tudta jól kiértékelni az információkat, de az biztos, hogy rosszul mérte fel a helyzetet, ami aztán végzetesnek bizonyult.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!