Kína nem akarja, hogy túl nagy nyomás nehezedjen a gyerekekre a sok házi feladat miatt

2021. október 23. – 14:49

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Augusztusban betiltották az írásbeli számonkéréseket a hat- és hétévesek számára, most pedig egy olyan törvényt fogadtak el Kínában, amelynek célja, hogy csökkentsék az iskolás gyerekekre nehezedő nyomást, ami a túl sok házi feladat és korrepetálás miatt éri őket. Arra kötelezik továbbá a szülőket, hogy biztosítsanak gyermekeik számára kellő időt a pihenésre és sportolásra, valamint kérik, hogy gyermekeiknél mérsékeljék az online időtöltést – írja a BBC.

A törvény részletei még nem ismertek, de a helyi beszámolók szerint arra ösztönzi a szülőket, hogy segítsék gyermekük morális és intellektuális fejlődését és társasági, szociális szokásait. A megvalósítást már az önkormányzatokra bízzák, nekik kell majd biztosítaniuk különféle tevékenységek finanszírozást is a pihenőidőben. A törvény vegyes fogadtatást kapott a kínai közösségi média oldalon, a Weibón: akadtak támogatói is, míg mások amiatt aggódtak, hogy így is rengeteget dolgoztak, hogyan tudják majd elvinni a gyereket az előírt fejlesztésekre, ha lesznek ilyenek.

Kínában a vezetés előszeretettel neveli a népet és a gyerekeket: augusztus végétől jelentősen csökkentették azt az időt, amelyet a 18 év alattiak online játékokkal tölthetnek: a hétfőn bemutatott új rendelkezések szerint péntekenként, hétvégén és ünnepnapokon legfeljebb egy órát játszhatnak ezekkel a fiatalok. Az intézkedés azért született, mert a kormány tart a játékfüggőség kialakulásától. A Kínai Sajtó és Publikációs Adminisztrációs Főhivatal (GAPP) által korábban nyilvánosságra hozott szabályok szerint a 18 év alatti felhasználók a megadott napokon is csak este 8 és 9 óra között tudják használni az online játékokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!