Őrizetbe vették a meggyilkolt kenyai hosszútávfutó férjét

2021. október 15. – 05:43

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Őrizetbe vették a megölt Agnes Jebet Tirop kenyai kétszeres világbajnoki bronzérmes, olimpiai negyedik helyezett kenyai hosszútávfutó gyilkossággal gyanúsított férjét – írja az MTI.

„A 25 éves Agnes Tirop szörnyű gyilkosságának gyanúsítottját őrizetbe vették” – közölte a Twitteren a kenyai bűnügyi igazgatóság (DCI). Ibrahim Rotichot Mombasa Changamwe külvárosában fogták el, amint éppen egy szomszédos országba akart szökni az igazságszolgáltatás elől.

Agnes Jebet Tirop a dohai atlétikai világbajnokságon 2019. szeptember 28-án – Fotó: Reuters/Ibraheem Al Omari
Agnes Jebet Tirop a dohai atlétikai világbajnokságon 2019. szeptember 28-án – Fotó: Reuters/Ibraheem Al Omari

A DCI szerint Rotich késelte halálra az atlétát. A férfi menekülés közben autójával egy teherautónak hajtott. Jelenleg a rendőrség hallgatja ki Mombasában, majd vádat emelnek ellene.

Tirop holttestét szerdán találták meg Iten városában található otthonában. A sportolót a nyakán és a hasán érte szúrás. Az atléta ház előtt parkoló autójának szélvédőjét és ablakait betörték, ez arra utalhat, hogy a gyilkosság előtt veszekedtek.

Tirop szeptemberben világcsúcsot állított fel egy németországi, csak nőknek szóló 10 kilométeres futóversenyen, 30:01 alatt futotta le a távot, ezzel 28 másodpercet vert az előző leggyorsabb időeredményre. Tirop az olimpiai negyedik helye mellett a 2017-es és 2019-es atlétikai világbajnokságokon is jól teljesített, mindkétszer harmadik helyen futott be 10 ezer méteren, de a szeptemberi csúcsdöntésével azt is bizonyította, hogy utcai versenyeken is tud kiemelkedő eredményt elérni. Tirop 2011-ben kezdte el a karrierjét, és ifiként rögtön két bronzérmet is nyert az ifjúsági vb-n, négy évvel később pedig már a terepfutó-vb-n tudott győzni a felnőttek között, amivel ő lett a második legfiatalabb érmes ezen a szinten.

„Kenya elveszített egy ékszert” – írta a Kenyai Atlétikai Szövetség.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!