India megnyitja határait a turisták előtt

2021. október 15. – 06:37

India megnyitja határait a turisták előtt
Zsúfolt piac Mumbaiban október 14-én – Fotó: Reuters/Francis Mascarenhas

Másolás

Vágólapra másolva

India tizenkilenc hónap után újra megnyitná határait a tengerentúli turisták előtt, írja a BBC. Péntektől vízumot adnak a bérelt járatokkal érkező utazóknak.

Tavaly márciusban döntött úgy Narenda Modi miniszterelnök, hogy a koronavírus robbanásszerű terjedése miatt felfüggesztik a turistavízumok kiadását. Az elmúlt hónapokban csak diplomaták és üzleti tisztségviselők kaptak belépési engedélyt.

A napi új fertőzöttek száma húszezerre csökkent. Összehasonlításképp: a második hullám májusi tetőzése idején 400 ezer fölött is járt ez a szám. Az emberek legalább hetven százaléka megkapta az első oltást.

A kormány adatai szerint tavaly 2,74 millió turista látogatott el Indiába, míg 2019-ben csaknem 11 millió beutazót regisztráltak.

A baltimore-i Johns Hopkins Egyetem adatai szerint az 1,3 milliárd lakosú Indiában eddig hivatalosan több mint 34 millió fertőzöttet és 450 ezernél is több halálos áldozatot jegyeztek fel, de a valós szám még ennél is magasabb lehet.

Korábban Indonézia is megnyitotta üdülőszigeteit tizenkilenc ország, köztük Magyarország turistái előtt. Thaiföldre egyelőre továbbra sem utazhatnak a magyarok teljesen szabadon: a belépési engedély továbbra is kötelező, valamint kéthetes általános karanténkötelezettség van érvényben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!