Teljesen szabadon egyelőre továbbra sem utazhatnak a magyarok Thaiföldre

2021. október 14. – 12:42

Másolás

Vágólapra másolva

A napokban jelentette be a thaiföldi miniszterelnök, hogy novembertől fokozatosan megnyitja határait a koronavírus ellen beoltott turisták előtt. Első lépésben tíz, járványügyi szempontból alacsony kockázati besorolású országból várja a turistákat novembertől Thaiföld, ebbe a kategóriába tartozik az Egyesült Államok, Kína, Németország, Szingapúr és az Egyesült Királyság is. Magyarország nincs a listán, a bangkoki konzul a Telex kérdésére azt válaszolta, hogy magyar állampolgárok számára a belépési engedély továbbra is kötelező, valamint és továbbra is kéthetes általános karanténkötelezettség van érvényben.

Magyarország Bangkoki Nagykövetsége a Telex kérdésére közölte, hogy Thaiföld a tervek szerint úgynevezett „hubokat” nyitna meg a külföldiek előtt szigorú feltételek és karanténkötelezettség mellett, amelyek között a már működő Phuket és Koh Samui mellett például Bangkok is szerepelne.

„A karanténkötelezettséget pedig – jelen állás szerint – úgy tervezik megállapítani, hogy amennyiben az utas be van oltva COVID-19 ellen, akkor 7 nap hotelkaranténra lesz kötelezett, a nem oltott gyermekes szülők pedig 10 napra” – írta a Telex érdeklődésére Dr. Pető Alexandra konzul. Ez azt jelenti, hogy hubokban is el lehet majd hagyni a hotelt, lehet majd kvázi szabadon mozogni, az éjszakákat kell az előre kifizetett hotelben tölteni, emellett kötelező lesz előre megvásárolni a PCR tesztcsomagot is, és időközben elvégezni – írta a konzul.

A COE, Certificate of Entry, belépési engedély továbbra is feltétele az utazásnak, erről ezen a linken tud tájékozódni: https://coethailand.mfa.go.th/

Thaiföldön a turizmusból származó bevételek a GDP egyötödét teszik ki, a szigorú járványügyi korlátozások miatt viszont a szektor súlyosan meggyengült: 2020-ban 83 százalékkal esett vissza a turisták száma, azaz körülbelül 6,7 millióan látogattak el az országba, 2019-ben viszont ez a szám elérte a rekordnak számító 39,9 milliót.

A 68 milliós Thaiföldön a hatóságok áprilisig viszonylag kordában tudták tartani a járványt, azóta viszont rekordmagasra ugrott a diagnosztizált fertőzöttek száma, így az országban már több mint 1,7 millió fertőzöttről tudni, a vírus okozta Covid-19 betegségnek pedig 18 ezer igazolt halálos áldozata van.

Helyi hatóságok szerint a fertőzéses esetek ugrásszerű emelkedéséért a vírus delta variánsa okolható. Eddig a lakosság több mint 30 százaléka kapta meg valamelyik oltás két dózisát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!