Merkel: Csak az egységes Európa erős

2021. október 14. – 18:20

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Európa egységének fontosságát hangsúlyozta Angela Merkel német kancellár a spanyolországi Cuacos de Yustéban csütörtökön.

„Csak egy egységes Európa az erős Európa. Egységesek befelé, erősek kifelé” – fogalmazott a politikus. „Amikor a rövid és középtávú nemzeti érdekeket a közös európai projekt előnye és jogi alapja elé helyezik, az problémát okoz” – tette hozzá. Ennek a jelenségnek az ellensúlyozására az egyetlen hatékony módszer az őszinte párbeszéd fenntartása és az európai értékek hangsúlyozása. „A békét nem lehet természetesnek venni” – hangsúlyozta, majd hozzátette: tudatában kell lenni, hogy

a békét és a stabilitást továbbra is az európai projekt biztosítja.

Angela Merkel szerint a jövőben innovatív, szuverén, cselekvőképes Európára van szükség az érvényesüléshez a világban. „Attól függ, hogy Európa képes-e egységes hangon szólni, hogy gazdasági, politikai és katonai hatalomként hogyan pozícionáljuk magunkat Kína növekedésével szemben, és hogy miként vállaljuk új felelősségünket Európában a biztonságunk érdekében” – jegyezte meg.

Angela Merkel életnagyságú lovasszobrát itt tekinthetik meg.

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!