Életnagyságú lovasszobrot kapott Angela Merkel

2021. október 9. – 21:49

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy életnagyságú lovasszobrot mintáztak Angela Merkel 16 év után leköszönő német kancellárról, szúrta ki a 444. A zavarbaejtő alkotást az etsdorfi Tempel Museum előtt lehet megnézni, egyébként 2,7 méter magas, 3D-nyomtatással készült és nincs talapzata.

Wilhelm Koch, az alkotó azt mondta a szobráról, hogy szándékosan ellentmondásosra tervezte Merkel emlékművét, amelyen a kancellár a rá jellemző nadrágkosztümben és a jól ismert Merkel-gyémánt kéztartással, egyenes háttal, nyereg és kantár nélkül is szilárdan ül a 3D-nyomtatott betonlovon.

Elismerés vagy irónia?

– kérdezi Koch a közönségétől és saját magától is, és be kell látnunk, a szobor önmagában mindkettőre alkalmas, a szemlélőtől függ, minek tekinti.

A művész azt is hozzátette, hogy tisztában van vele, hogy 2021-ben lovasszobrot állítani valakinek legalább annyira abszurd cselekedet, mintha a Forma-1-ben lovaskocsikkal versenyeznének.

Nadrágkosztümben lóháton a jellegzetes Merkel-gyémánt kéztartással – Fotó: DANIEL KARMANN / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP
Nadrágkosztümben lóháton a jellegzetes Merkel-gyémánt kéztartással – Fotó: DANIEL KARMANN / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!