Olaszországi gyerekgyilkosság: az apa első segítségkérése után egy héttel indított eljárást a magyar rendőrség

2021. október 5. – 17:53

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb részletek derültek ki az Olaszországban történt gyerekgyilkossági ügyben: a kisfiú apja szeptember 22-én kérte a rendőrség segítségét, amikor gyerekét a bírói végzés ellenére az anya nem adta át neki.

A rendőrség most közleményében azt írja, a rendőrség akkor kiment a nő budapesti lakásába, „de az anya és a gyerek nem voltak otthon”, a gyerek apja pedig nem tudta megmondani, hol lehetnek. Mindezért a rendőrség szerint „a kiskorú elhelyezésének megváltoztatása bűncselekményre ekkor nem merült fel gyanú, tekintettel arra, hogy ezen bűncselekmény megvalósulásának törvényi feltétele, hogy a gyereket az elhelyezés tartós megváltoztatása céljából viszik el, vagy tartják rejtve”.

A közleményben azt is írják, az apa másnap, szeptember 23-án újra bejelentést tett a rendőrségen, de „bűncselekmény gyanúja továbbra sem volt megállapítható”.

A rendőrség végül szeptember 29-én rendelt el büntetőeljárást, azután, hogy az apa újabb bejelentést tett, és azt is mondta, olyan információi vannak, hogy a nő Olaszországba vitte a kisfiút.

A nő pénteken, október 1-jén vitte egy olasz szupermarketbe kétéves kisfia holttestét. A beszámolók szerint a nő zavarodott állapotban volt, és ellentmondásos verziókat adott elő a rendőröknek a történtekről. Néhány órával a bűncselekmény előtt járőrök megállították a nő autóját egy rutinellenőrzés során, a kisfiú akkor még életben volt. A nő először azt mondta, látta, ahogy a gyerekét megölték. Aztán azt mondta, hogy leszúrva találta, és nem tudja, hogy ki tehette, és miért. Olasz sajtóinformációk szerint a nő tagadta, hogy ő ölte volna meg a kisfiút, ugyanakkor egy kést találtak a táskájában.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!