Korábban pornózott a kisfia holttestét egy olasz Lidl-ben lerakó nő, Cicciolinának is panaszkodott az apára

2021. október 2. – 11:15

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hosszas kihallgatás után gyilkosságért letartóztatták azt a magyar anyát, aki kétéves gyermeke holttestét egy olaszországi szupermarketbe vitte pénteken, írja a La Repubblica.

Az intézkedést az ügyészhelyettes, Manuela Comodi fogadta el, miután meghallgatta a nőt. Olasz sajtóinformációk szerint a 44 éves nő tagadta, hogy ő ölte volna meg a kisfiút, ugyanakkor kést találtak a táskájában. A perugiai ügyészség által koordinált nyomozóknak most azt kell megállapítaniuk, hogy az volt-e a gyilkos fegyver.

A nyomozók szerint „az összegyűjtött bizonyítékok mennyisége” a gyermek anyjának feltételezett felelősségére utal, aki az egyetlen volt, aki a bűncselekményt megelőző órákat a gyermekkel töltötte.

A mentők kiérkezésükkor szúrt sebekkel találták a gyereket. A súlyos gyilkossággal vádolt nőt a jelentések szerint ma éjjel 3 óra körül szállították a capanne-i (Perugia) börtönbe, miután a helyettes ügyész aláírta a végzést.

Nem sokkal előtte megállították az autóját a rendőrök

Néhány órával a bűncselekmény előtt járőrök megállították a nő autóját egy rutinellenőrzés során, a kisfiú akkor még életben volt. A nő először azt mondta, látta, ahogy a gyermekét megölték. Aztán azt mondta, hogy leszúrva találta, és nem tudja, hogy ki tehette és miért.

A tragikus eset a nyolcezer fős Città della Pieve nevű olasz településen történt, ami arról híres, hogy az olasz miniszterelnök, Mario Draghi ott szokott nyaralni, háza van ott, testőrök nélkül is fel szokott tűnni a környéken.

A Blikk közben elérte a Budapesten élő apát is, aki megrendülten arról beszélt a lapnak, hogy még nem tudja, kimegy-e Olaszországba, és hogy a volt párja eleinte nem akarta megtartani a gyereket, de mégsem engedte, hogy akkor inkább hozzá kerüljön. Az apa szerint a gyámhatóság eleinte a nőnek ítélte a kisfiút, de a bíróság nemrég mégis a javára döntött. Ezután történt meg a tragédia.

Frissítés: A magyar rendőrség szerda óta körözte a nőt

A gyermekét Olaszországban meggyilkoló asszonyt kiskorú elhelyezésének megváltoztatása miatt körözte a XIII. Kerületi Rendőrkapitányság, írja a Police.hu.

Egy férfi szeptember 29-én jelentette be a rendőrségen, hogy korábbi élettársa a kilenc nappal korábban hozott bírói végzés ellenére nem adta át neki közös gyermeküket, hanem Olaszországba utazott vele. A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. Kerületi Rendőrkapitánysága kiskorú elhelyezésének megváltoztatása bűncselekmény miatt indított nyomozást. A 44 éves, magyar állampolgárságú nő körözését még aznap elrendelték, valamint felvették a kapcsolatot a gyámhatósággal.

Amikor a nő 2021. október 1-jén a kétéves kisfiú megöléséről küldött üzenetet az apának, a Budapesti Rendőr-főkapitányság haladéktalanul megkezdte az adatgyűjtést, közben folyamatosan kapcsolatban állt az olaszországi hatóságokkal, akik el is fogták az asszonyt. Az emberölés miatt az olasz rendőrség folytatja az eljárást.

Expornós volt

A Bors azt írja, hogy a letartóztatott nő korábban a pornóiparban dolgozott. Az Olaszországban élő magyar expornósztárnak, Cicciolinának is panaszkodott az utóbbi napokban a kisfiú apjára.

Zavarodott állapotban volt, ellentmondásos verziókat adott elő

Péntek este írtunk először arról a felkavaró esetről, hogy magyar édesanyja egy gyerekelhelyezési vita miatt ölhetett meg egy kétéves kisfiút Olaszországban. A nő azért ment be a Lidlbe, hogy segítséget kérjen, de mire az orvos megérkezett, a kétéves kisfiú már nem élt. A holttesten több szúrt seb is volt, főleg a mellkasán és a nyaka körül. A nyilvánvalóan zavarodott állapotban lévő nő ellentmondásos verziókat adott elő az eseményekről.

Az olasz sajtó szerint szerint a nő Rómában él, de az elmúlt napokban Chiusiba költözött a gyerekével, és egy barátja házában vendégeskedett. Az nem világos, hogyan és miért érkeztek Città della Pievébe.

A perugiai ügyészség által kirendelt nyomozók megpróbálják rekonstruálni a történteket, gyilkosság miatt nyomoznak. A carabinierik a nyomozás során a szupermarket előtti zöld területre koncentrálnak, ahol egy elhagyatott parasztház is található. A parasztházban megtalálták a kisfiú babakocsiját is, amelyen vérnyomok is voltak, illetve egy kést, ami a gyilkos fegyver lehetett – írta a Corriere della Sera. A nyomozók szerint ezen a területen történt a feltételezett gyilkosság. Az alábbi videón látható a helyszín.

Egyelőre nem tisztázott, hogy a kisfiú már halott volt-e, amikor a nő elvitte a szupermarketbe. Jelenleg várják az igazságügyi orvosszakértő megállapításait, aki a helyszínre érkezett az ügyeletes bíróval együtt.

Az Apák az Igazságért Közhasznú Egyesület pénteken megosztott egy bejegyzést a Facebookon, amiben azt írják, egy gyerekelhelyezési ügyben a bíróság azonnali hatállyal áthelyezte a gyermeket az édesapához, azonban az anya ahelyett, hogy átadta volna a gyereket, meggyilkolta. A gyerek holttestéről fotót küldött az apának azzal az üzenettel, hogy „Most már egyikünké sem lesz”.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!