Saját magát is megsebesítette az olaszországi gyerekgyilkosság miatt letartóztatott magyar nő

2021. október 4. – 18:24

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb részletek derültek ki az Olaszországban történt gyerekgyilkossági ügyben: a perugiai bíróság végzése szerint minden jel arra utal, hogy a 44 éves magyar nő ölte meg a kétéves kisfiát – írja az Umbria24 hírportál.

A térfigyelő kamerák felvételei, a kisfiú babakocsijánál talált nyomok és a tanúvallomások is azt támasztják alá, hogy a nő a múlt pénteki gyilkosság elkövetése előtti és utáni pillanatokban végig egyedül volt a gyerekével.

„Egyedül volt reggel, amikor Chiusi központjában látták a babakocsit tolni, egyedül volt, amikor a térfigyelő kamerák felvették Po' Bandino településen. Még mindig egyedül volt, amikor látták azon az ösvényen, ami ahhoz a romos parasztházhoz vezet, ahol a gyilkosságot elkövették. Akkor is egyedül volt, amikor fiával a karjában elérte azt a szupermarketet, ahol a már halott gyerek testét a pénztárgép szalagjára helyezte délután 3 óra körül” – ez áll abban a végzésben, ami alapján a bíróság kezdeményezte az őrizetben lévő nő letartóztatását. A nyomozók szerint a kisfiú halálát az okozta, hogy egy késsel többször nyakon és mellkason szúrták.

Angela Avila vizsgálóbíró a jelentésében azt írta, hogy a nő bal karján lévő szúrt sebet valószínűleg saját magának okozta, hogy támadásnak tüntesse fel az esetet. A vizsgálóbíró szerint a nő a mobiltelefonjával fényképeket készített a sebesült fiáról, amiket aztán a Magyarországon élő fiának küldött el. A kétéves fiú apja tőle értesült a gyilkosságról.

Ahogy korábban írtuk, a beszámolók szerint a nő zavarodott állapotban volt, és ellentmondásos verziókat adott elő a rendőröknek a történtekről. Néhány órával a bűncselekmény előtt járőrök megállították a nő autóját egy rutinellenőrzés során, a kisfiú akkor még életben volt. A nő először azt mondta, látta, ahogy a gyermekét megölték. Aztán azt mondta, hogy leszúrva találta, és nem tudja, hogy ki tehette, és miért. Olasz sajtóinformációk szerint a nő tagadta, hogy ő ölte volna meg a kisfiút, ugyanakkor egy kést találtak a táskájában.

Az olasz sajtó szerint a nő egy ideje Rómában élt, de az elmúlt napokban Chiusiba költözött a gyerekével, és egy barátja házában vendégeskedett. A kétéves fiú apja szeptember 29-én jelentette be a rendőrségen, hogy korábbi élettársa a kilenc nappal korábban hozott bírói végzés ellenére sem adta át neki közös gyermeküket, hanem Olaszországba utazott vele. A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. Kerületi Rendőrkapitánysága kiskorú elhelyezésének megváltoztatása bűncselekmény miatt indított nyomozást.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!