Életfogytiglant kapott a rendőr, aki megerőszakolt és meggyilkolt egy nőt Londonban

2021. szeptember 30. – 14:44

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Csütörtökön ítéletet hirdetett az angol bíróság egy olyan ügyben, ami márciusban megrázta az országot. Ügyvédje szerint a 48 éves Wayne Couzens megbánta a tettét, de élete végéig börtönben kell maradnia – tudósított a Sky.

„Semmi sem hozhatja vissza Sarah-t, de az a tudat, hogy örökre börtönbe kerül a tettes, némi megkönnyebbülést hoz nekünk. Sarah gyönyörű fiatal nő volt, aki nagyon hiányzik nekünk” – írta a gyászoló család az ítélet után.

A 33 éves Sarah Everard hazafelé tartott március harmadikán este, amikor a tettes hatalmával visszaélve letartóztatta, mondván a nő megsértette a koronavírus-járvány miatt érvényben lévő kijárási korlátozásokat.

A letartóztatás valójában emberrablás volt, a nő holttestét egy héttel később közel 80 kilométerrel messzebb, egy erdős területen találták meg. Couzens készült a gyilkosságra, pár nappal korábban autót bérelt, de nem ismerte áldozatát. Az autót a bűncselekmény után vissza is vitte a kölcsönzőbe.

Az áldozat, Sarah Everard – Fotó: AFP
Az áldozat, Sarah Everard – Fotó: AFP

A korábban diplomáciai létesítmények őrzésével megbízott Couzens beismerő vallomást tett, amikor a rendőrök már nyomon voltak, és előbb az elrablást és az erőszakot, később a gyilkosságot is elismerte. Március 13-án emeltek vádat ellene. Everard halála után országos szinten kérdés lett, hogy mennyire biztonságosak – különösen sötétedés után – a brit nyilvános terek a nők számára.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!