Még mindig nem emlékszik semmire a Horvátországban talált szlovák nő, nem engedhetik ki a kórházból

2021. szeptember 27. – 11:51

Másolás

Vágólapra másolva

Szeptember 12-én találták meg Krk szigetén Daniela Adamcovát, bár akkor még nem tudták, hogy ő az: a nő tökéletesen beszélt angolul, de semmire nem emlékezett, arra sem, hogy került oda, arra sem, miért sebes az arca. A rendőrség a nő barátainak segítségével azóta azonosította az 57 éves szlovák nőt, a kórház pedig most azt is bejelentette, hogy a napokban sikerült kapcsolatba lépniük Adamcová nővérével.

Mint a Dnevnik a kórház információi alapján írja, a nővére készen állna hazavinni húgát, erre azonban még nincs lehetősége: az 57 éves nő állapota ugyanis több mint egy héttel megtalálása után sem javult. Mivel emlékei még mindig nem tértek vissza, ezért megfigyelés alatt kell maradnia a horvát Fiume Klinikai Kórházban. Edi Jurković, a kórház szóvivője elmondta azt is, hogy folyamatosan kapcsolatban állnak a nő testvérével.

Adamcová amnéziája miatt továbbra is számos kérdés tisztázatlan megtalálásával kapcsolatban – így nem tudják azt sem az orvosok, sem a rendőrség, hogy a nő mikor és hogyan érkezett Horvátországba, vagy hogy mi történt vele a szigeteken. Az orvosok a sokkot vagy a traumát tartják valószínűnek az amnézia lehetséges okaként, de továbbra sem világos, hogy Adamcovánál mi és miért történhetett.

Adamcovát egy horgászó házaspár vette észre 12-én a Krk szigeténél. A házaspár segítséget hívott, a mentőegység terepjárókkal érkezett a helyszínre, de a nehezen megközelíthető helyszín miatt végül hosszan kellett gyalogolniuk, hogy eljussak a nőhöz. A rendőrség később a nőtől nagyjából 500 méterre talált egy hátizsákot, amelyben csak személyes higiéniai cikkek voltak, iratokat azonban sem a táskában, sem a nőnél nem találtak. A táskában találtak egy pénztárcát is, ami teljesen üres volt, pénz és bankkártya sem volt benne.

A rendőrségnek eredetileg fogalma sem volt, ki lehet a nő. Később sikerült azonosítaniuk Adamcovát. Mint kiderült, a nő 19 évesen költözött Amerikába a szülővárosából, Trencsénből, hogy Santa Monicában divattervezést tanuljon. Ezek után randizni kezdett, majd össze is házasodott egy producerrel (akitől 2000-ben el is vált), aki révén több híreséggel is kapcsolatba kerül, így például elvileg Brigitte Bardot és Barbra Streisand is vett tőle ékszert. 2015-ben egy hajléktalanokat segítő nonprofit szervezet segítségével kapott munkát Los Angelesben, de valamikor 2015 és 2018 között már Írországban épített otthont a hajléktalanoknak. 2018 után visszaköltözött Trencsénbe.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!