Fogalma sincs a horvát rendőrségnek, hogy ki lehet a rejtélyes nő, akit megmentettek egy szikláról Krk szigeténél

2021. szeptember 20. – 15:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Jobb megoldás híján a nagyközönséghez fordult a horvát rendőrség annak a nőnek az ügyében, akit vasárnap mentettek meg egy elszigetelt szikláról a horvátországi Krk szigeténél, miután kiderült, hogy bár tökéletesen beszél angolul, nincsenek iratai és telefonja, és fogalma sincs, hogy kicsoda – írja a The Guardian.

A 24Sata nevű horvát lap beszámolója szerint a ránézésre a hatvanas éveiben járó nőt először egy halász vette észre vasárnap délelőtt 10 körül egy elszigetelt sziklán, nem messze a Soline nevű falutól. A férfi nem merte megkockáztatni, hogy a hajója fennakadjon az éles sziklákon, ezért inkább hívta a rendőröket, akiknek végül több kilométert kellett sétálnia, hogy meg tudják menteni a nőt.

A nő arca és a teste tele volt horzsolásokkal és vágásokkal és hamar kiderült, hogy sem telefonja, sem iratai nincsenek, és arra sem emlékszik, hogy ki ő.

A jelek szerint a nő több éjszakát is kint töltött a szabadban a környéken, ahova csak vaddisznók és medvék látogatnak el néha, egyébként gyakorlatilag teljesen lakatlan. A nőt jelenleg egy rijekai kórházban kezelik, mikor megtalálták, annyira le volt gyengülve, hogy inni sem tudott egyedül. Egy helyi lakos a horvát lapnak azt mondta, itt semmilyen élelmet nem lehet találni, és azt is hozzátette, hogy nagyon különös az egész. Mint mondta, ez az öböl egyik legnehezebben megközelíthető része, a sziklák olyan élesek, hogy szó szerint átvágják az ember cipőjét. Azt is hozzátette, hogy egy átlagos ember biztosan nem tudna átúszni oda a partról.

A rendőrség által kiadott fotó. Fotó: PU primorsko-goranska
A rendőrség által kiadott fotó. Fotó: PU primorsko-goranska

Egy soline-i lakos azt mondta, hogy a nő biztosan nem volt korábban a faluban, mert akkor valaki emlékezne rá, egy másik szerint pedig elképzelhető, hogy a nő valószínűleg eltévedt, elesett és beverte a fejét, ezért nem emlékszik semmire. A Bourne-rejtélyhez hasonló esetet az is bonyolítja, hogy a rendőrök hiába nézték át az eltűnt személyek listáját, és mentek végig a környéken a nő képével, egyelőre nem sikerült rájönniük, hogy ki lehet ő, és hogy került oda.

Krk az Adria egyik legnagyobb szigete, összesen húszezren élnek ott, de nyáron ennél jóval többen is lehetnek, hiszen a németek, az olaszok, az osztrákok és a magyarok körében is közkedvelt turistacélpontnak számít. A sziget nagyobb városaitól távol eső részeken viszont viszonylag kevesen élnek, és nem ritka a mostani incidens helyszínéül szolgáló sziklákhoz hasonló zord vidék sem.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!