Fény derült a Horvátországban talált rejtélyes nő személyazonosságára

2021. szeptember 22. – 21:58

frissítve

Fény derült a Horvátországban talált rejtélyes nő személyazonosságára
A rendőrség által kiadott fotó szerint a nő így nézett ki, mikor rátaláltak – Fotó: PU primorsko-goranska

Másolás

Vágólapra másolva

A horvát rendőrség megerősítette, hogy a Krk szigetén talált, angolul tökéletesen beszélő nő egy szlovák állampolgár – írja a Guardian. A hatóságok szerint az 57 éves Daniela Adamcovát találták meg a vadonban.

Szerdán délelőtt is megjelentek már a világsajtóban olyan meg nem erősített hírek, hogy egy szlovák állampolgárról van szó (mi is írtunk róla, részletesen itt tud olvasni az ügyről), akit cseh szemtanúk szlovákként azonosítottak, és akit az USA-ban és Európáan is többen felismerni véltek.

Estére kiderült, hogy a hírek igazak voltak: Adamcová 19 évesen valóban Amerikába költözött a szülővárosából, Trencsénből, hogy Santa Monicában divattervezést tanuljon. Ezek után randizni kezdett, majd össze is házasodott egy producerrel (akitől 2000-ben el is vált), aki révén több híreséggel is kapcsolatba kerül, így például elvileg Brigitte Bardot és Barbra Streisand is vett tőle ékszert. 2015-ben egy hajléktalanokat segítő nonprofit szervezet segítségével kapott munkát Los Angelesben, de valamikor 2015 és 2018 között már Írországban épített otthont a hajléktalanoknak. 2018 után visszaköltözött Trencsénbe.

Adamcovát szeptember 12-én a horvátországi Krk szigeténél vette észre egy horgászó házaspár. A házaspár segítséget hívott, a mentőegység terepjárókkal érkezett a helyszínre, de a nehezen megközelíthető helyszín miatt végül hosszan kellett gyalogolniuk, hogy eljussanak a nőhöz. Mikor megtalálták, volt egy nagy vágás az arcán. A területen gyakran járnak medvék és vaddisznók.

A rendőrség később a nőtől nagyjából 500 méterre talált egy hátizsákot, amelyben csak személyes higiéniai cikkek voltak, iratokat azonban sem a táskában, sem a nőnél nem találtak. A táskában találtak egy pénztárcát is, ami teljesen üres volt, pénz és bankkártya sem volt benne.

A hatóságok szerint az állapota stabil, és jól reagál a kezelésekre. Amint kikerül a kórházból, szociális munkások segítik majd a felépülésben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!