Megszületett II. Erzsébet tizenkettedik dédunokája

2021. szeptember 20. – 15:54

Másolás

Vágólapra másolva

Leánygyermeknek adott életet Beatrix hercegnő, II. Erzsébet királynő 33 éves unokája. A Buckingham-palota hétfő délutáni bejelentése szerint a kislány szombat éjjel született a londoni Chelsea and Westminster kórházban, írta az MTI.

A brit királyi család tájékoztatása szerint a gyerek 6 font és 2 uncia, vagyis 2780 gramm súllyal jött a világra, az édesanya és az újszülött egyaránt jól van.

Beatrix hercegnő első gyermeke a 95 éves II. Erzsébet királynő tizenkettedik dédunokája, egyben a második, aki az uralkodó néhai férje, az április 9-én, életének századik évében elhunyt Fülöp edinburghi herceg halála után jött a világra.

Beatrix hercegnőt – András yorki herceg, a brit uralkodó harmadik gyermeke és volt felesége, Sarah Ferguson elsőszülött leányát – 2019 szeptemberében jegyezte el Edoardo Mapelli Mozzi 39 éves olasz ingatlanmágnás, akinek egy korábbi kapcsolatából már van egy kisfia.

Edoardo Mozzi és Beatrix az idei wimbledoni tenisztornán – Fotó: Glyn Kirk/AFP
Edoardo Mozzi és Beatrix az idei wimbledoni tenisztornán – Fotó: Glyn Kirk/AFP

Az esküvőt eredetileg tavaly májusra tervezték, de a koronavírus-járvány miatt új időpont nyilvános kijelölése nélkül elhalasztották. Beatrix és Mozzi végül tavaly július 17-én házasodott össze a London nyugati határában fekvő windsori királyi rezidencián, szűk családi körben és szinte titokban, hiszen a ceremóniát az udvar előre nem jelentette be.

Beatrix hercegnő jelenleg a tizedik, újszülött kislánya a tizenegyedik a brit trónutódlási sorban.
Hercegnőként és az uralkodó unokájaként Beatrix is jogosult a „királyi fenség” megszólításra, de a királyi család hivatalos mindennapi tevékenységében nem vesz részt, polgári állása van: Beatrice York néven az Afiniti nevű, New York-i székhelyű szoftvertechnológiai vállalat alelnöki tisztségét tölti be.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!